Amir

„J’ai Cherché“ uživo objavljen

U TV  šou The DiCaireShow, na francuskom kanalu France 2, večeras je uživo objavljena trominutna verzija pesme J’ai Cherché (Tražio Sam), u izvođenju Amir Haddad-a.  Već duže vreme, pesma J’ai Cherché je bila poznata u javnosti, međutim, originalna pesma je premašila Evrovizijiska uputstva za dužinu i morala je biti smanjena sa 3:55 na 3:30 minuta. Pesma je prvobitno objavljena 15. januara 2016. godine, preko izdavačke kuće Sash Productions, a napisali su je Amir, Nazim Khaled i Johan Errami.

Informacija koja se odnosi na predstavnika Francuske na predstojećem takmičenju Pesma Evrovizije je procurela 25. februara, u emisiji Touche pas à mon Poste (Ne diraj moj posao), ali je formalno potvrđena na kanalu France 2, 29. februara.  Pesma uključuje tekstove na francuskom i engleskom jeziku, sa refrenom koji se peva isključivo na engleskom.

Amir Haddad (puno ime Laurent Amir Khlifa Khedider Haddad), rođen 1984. godine u predgrađu Pariza, imigrirao je 1992. u Izrael, kao osmogodišnjak, gde se nastanio u Tel Avivu. U detinjstvu je pevao u sinagogi i na raznim društvenim događajima. Odslužio je vojni rok u izraelskim odbrambenim snagama, a potom završio studije stomatologije na Hebrejskom univerzitetu u Jerusalimu. Profesionalnu karijeru pevača započeo je sa 29 godina. Ipak, i pre toga okušao se u talent emisijama. 2006. je učestvovao u četvrtoj sezoni izraelskog šoua Kokhav Nolad (Zvezda je rođena), a 2014. godine učestvovao je u trećoj sezoni francuskog The Voice-a gde je stigao do finala zauzevši 3. mesto. Njegov topao mediteranski glas nosi emocije iz različitih kultura. Svoje mesto našao je na drugom izdanju albuma „Forever Gentlemen“ u izdanju TF1 Musique, na kom je zajedno sa pevačicom Kamil Lou izveo Le soleil de ma vie (Ti si sunce mog života), obradu starog hita Stivija Vondera. Iza sebe ima objavljen album „Vayehi“ sa 14 pesama na hebrejskom jeziku (možete ga preslušati klikom OVDE), dok se njegov prvi album na francuskom očekuje 29. aprila.

Kao član velike petorke,  Francuska će automatski nastupiti u finalu 14. maja, a u ovoj grupi su i izvođaci iz Italije, Španije, Nemačke, Ujedinjenog Kraljevstva i Švedske koja je zemlja domaćin.

Da li vi mislite da Francuska ima šansu da osvoji pobedu ili ostvari dobar rezultat na Evroviziji? Podelite vaša mišljenja sa nama u komentarskoj sekciji ispod članka.

Poslušajte Amirov J’ai Cherché u okviru TV šoua The DiCaireShow:

Izvor
  • eurovision.tv