263_RenaudCorlou

Alma sa pesmom Rekvijem predstavlja Francusku!

Francuski nacionalni kanali France 2 i France 4 i ove godine su udružili snage i odlučili da će Francusku na 62. izdanju Pesme Evrovizije u Kijevu predstavljati mlada pevačica Alma sa pesmom Rekvijem, koju je komponovao Nazim Khaled.

Alma ima 28 godina, i najstarija je od tri sestre. Pored pevanja ona svira klavir, a pesme je počela da piše na svojim putovanjima. Nakon završetka poslovnih studija, Alma je odlučila da se posveti svojoj najvećoj strasti muzici i tako se preselila u Pariz da nastavi svoj san. Upravo je tu upoznala autora Nazima, koji je prošle godine pisao pesmu za Amira, koji je završio na 6. mestu. Nazim je napisao i većinu pesama za Almin debi album koji će biti objavljen 5. maja 2017.

Duboko sam počastvovana što sam izabrana da predstavljam svoju zemlju, Francusku, na ovogodišnjem Evrosongu“, istakla je Alma. Iskreno se nadam da mogu da računam na podršku javnosti, dodala je Alma.

Foto: Renaud Corlou

Foto: Renaud Corlou

Alma je proglašena za jednu od najperspektivnijih mladih umetnika za 2017. Iako su u njenim pesmama zastupljene univerzalne teme, kao što je ljubav, pa čak i smrt, ona im daje lični pečat. Rekvijem je pesma koja govori o beskrajnoj ljubavi, ali i ističe Almin magični glas. Rekvijem je dostupan na svim digitalnim platformama, a konačna verzija sa kojom će Alma nastupiti u Kijevu biće objavljena u narednim nedeljama.

Francuska će kao članica „velike petorke“ nastupiti direktno u finalu 13. maja, a prenosiće i glasaće u drugom polufinalu 11. maja, u kome će nastupiti Srbija.

Preslušajte pesmu Rekvijem:

FORUM: Francuska 2017