Foto: Vladimir Jovanović / OGAE Srbija
Foto: Vladimir Jovanović / OGAE Srbija

Sanja Ilić & Balkanika spremni za pohod na Portugal!

Dva meseca nakon trijumfa na Beoviziji, Sanja Ilić i Balkanika su spremni da krenu u pohod na muzički tron Evrope. Danas u prisustvu velikog broja novinara u prostorijama RTS-a organizovan je, sada već tradicionalni ispraćaj naše delegacije na 63. izdanje Pesme Evrovizije koja se održava u Lisabonu.

Na samom početku konferencije obratila se Olivera Kovačević, urednica Zabavnog programa RTS, koja je poželela našoj delegaciji da zasija u Lisabonu i da ostvari što bolji plasman. Takođe Olivera je istakla da RTS ne namerava da se povuče sa ovog takmičenja i da ćemo zasigurno u narednim godinama imati svog predstavnika na takmičenju, a da će odabir predstavnika zavisiti od finansijske situacije.

Nakon nje obratio se i Sanja Ilić koji se zahvalio na podršci koju su imali tokom ova dva meseca i istakao da očekuje da ona bude još veća tokom samog takmičenja i pozvao je dijasporu da glasa za Srbiju. Sanja je potvrdio da se neće nalaziti na sceni tokom nastupa, da će to prepustiti „novoj deci“ tako da ćemo na pozornici videti vokaliste Danicu Krstić, Nevenu Stamenković i Mladena Lukića, bubnjara Aleksandra Radulovića, flautistu Ljubomira Dimitrijevića i kao pojačanje prateći vokal Ivu Banićević.

Potvrđeno je i da će pesma biti izvedena na srpskom jeziku, isto kao što je izvedena na Beoviziji, ali su i potvrdili da su napravili još nekoliko verzija (portugalsku i rege verziju na engleskom) u promotivne svrhe, kao i spot koji će biti objavljeni u narednim danima. Premijerno su uživo izveli pomenutu englesku verziju koja nosi naziv „New Children“. Poslušajte!

 

 

Tradicionalno, na kraju konferencije naša prošlogodišnja predstavnica Tijana Bogićević predala je zastavu Srbije Sanji Iliću i Balkanici i poželela im sreću i uspeh u Lisabonu. Po završetku konferencije, srpski predstavnici izveli su akapela verziju „Nove dece“ na oduševljenje prisutnih medija.

 

 

Imali smo priliku da razgovaramo sa Sanjom Ilićem, frontmenom grupe Balkanika, koji nam je rekao nešto više o očekivanjima u Lisabonu, video spotu i odluci da svoje mesto na sceni ustupi mladom pratećem vokalu, odnosno da nastupom dominiraju „nova deca“.

 

 

Podsećanja radi Sanja Ilić i Balkanika nastupaju pod rednim brojem 3 u drugom polufinalu Pesme Evrovizije 2018. koje je na programu 10. maja.

Ovde možete pogledati snimak prenosa ispraćaja (Video: Ivan Simonović / OGAE Srbija)

Pogledajte delić atmosfere sa konferencije i kroz fotografije (Foto: Vladimir Jovanović / OGAE Srbija)

Izvor
Vladimir Jovanović i Ivan Simonović