Belorusija_balon

Belorusija: Poslednji dani za prijavu

Beloruski javni servis, BTRC, podsetio je danas sve one koji žele da se prijave za beloruski nacionalni izbor, da je sutrašnji dan, 21. novembar, poslednji dan za slanje prijava na konkurs. Prijave se šalju poštom, na adresu BTRC-a, a pošiljka treba da sadrži formular, fotografiju, CD sa snimkom pesme i matricom i tekst pesme.

Žiri će do 5. decembra odrediti 15 izvođača koji će nastupiti u nacionalnom finalu. Ime pobednika i kompoziciju koju će on izvoditi saznaćemo 26. decembra, u direktnom prenosu takmičenja.

Pobednika će odrediti publika i žiri. Žiri će imati sedam članova, a njihova imena će se čuvati u tajnosti do početka prenosa nacionalnog finala. Glasanje žirija biće organizovano po evrovizijskom sistemu. Svaki od sedam članova žirija će moći da dâ do 12 poena izvođačima za koje smatraju da su najbolji. Što se tiče publike, ona će imati priliku da glasa putem telefonskog poziva i SMS-a. Glas gledalaca se, uslovno rečeno, računa kao glas osmog člana žirija, jer se poeni dodeljuju na isti način. Onaj koji osvoji najviše glasova gledalaca dobija 12 poena, drugi najbolji 10 i tako redom.

Dok ne saznamo predstavnika Belorusije u Beču, podsetimo se ovogodišnjeg nastupa. Teo je bio predstavnik Belorusije u Kopenhagenu, a izvodio je pesmu Cheesecake. Zauzeo je 16. mesto u finalu.

Izvor