JESC-2014-MALTA

Dečja Evrovizija: Probe – četvrti dan

Danas je poslednji dan pojedinačnih tehničkih proba na evrovizijskoj sceni u Marsi. Svoje probe će imati 8 zemalja, među kojima i Srbija, čija proba će se održati između 13:00 i 13:30. Nakon doručka, delegacije će se uputiti ka mestu održavanja Dečje Evrovizije i tamo će stizati najmanje sat pre svoje probe. 

Kao i juče, posle proba, svaka zemlja će održati konferenciju za medije, a pitanja možete postavljati na engleskom jeziku i od kuće putem Twittera navodeći heš tag #AskJESC. Konferencije će se prenositi uživo na http://www.tvm.com.mt/junior-eurovision/ i http://www.junioreurovision.tv/page/webtv?program=118193.

Raspored konferencija za medije:

11:25 – Gruzija
11:55 – Crna Gora
12:25 – Hrvatska
12:55 – San Marino
14:25 – Srbija
14:55 – Slovenija
15:25 – Malta
15:55 – Belorusija

Na jučerašnjoj konferenciji za medije EBU-a, predstavljen je trofej koji je pripasti pobedniku, u obliku ugravirane lopte od nerđajućeg čelika na čijem vrhu se nalazi stakleni logo ovogodišnjeg izdanja takmičenja. Trofej je napravljen u Milanu, Italija.

 

Gruzija: Lizi Japaridize (Lizi Pop) – Happy Day

Za razliku od prve probe, male Gruzijke su u kostimima u kojima ćemo ih videti i u subotu. Lizi je u haljini roze boje, dok oko nje igraju balerine u crnim odevnim kombinacijama. Pozadinom dominiraju šarene boje i motivi leptira. To sve na sceni izgleda jako simpatično i ima šanse da se lepo plasiraju.

Crna Gora: Maša Vujadinović i Lejla Vulić – Budi dijete na jedan dan

Maša i Lejla imaju savršen plan da osvoje publiku širom Evrope, a uskoro ćemo saznati i da li će im to poći za rukom. Ovaj nastup skoro i da nema neku koreografiju, već se svodi na spontano kretanje po sceni. Na pozadini dominiraju zelene i beličaste komete i zvezdice, nalik nekom prasku ili prskalicama. Kakav god rezultat bio, Maša i Lejla će biti upamćene kao prve predstavnice Crne Gore na Dečjoj Evroviziji.

Hrvatska: Josie – Game Over

Izgleda da se Džosi malo popravila i da peva najbolje što može, ali s obzirom na konkurenciju, reklo bi se da je ovo jedan od najslabijih nastupa. Pesma je ravna, nema nikakvog vrhunca, tako da teško da će Hrvatskoj pomoći dečaci koji fino đuskaju ili onaj niz nula i jedinica koji se vrti na led ekranima. No, lepo je videti komšije da učestvuju bar na ovoj maloj Evroviziji, kada su već odustali od velike.

San Marino: The Peppermints – Breaking My Heart

Mada pesma ne ostavlja jak utisak, ovo je primer gde nastup može da popravi utisak. Devojčice obučene u bele bluze i roze, žutu, crvenu, plavu i zelenu suknju, spremile su lepu koreografiju, dobro se kreću po sceni, pa ne sumnjamo da će ih i kamere „voleti“.

Srbija: Emilija Đonin – Svet u mojim očima

Detaljnije o probi Emilije pročitajte u zasebnom članku.

Slovenija: Ula Ložar – Nisi sam (Your Light)

Ula je u beloj haljinici i sve vreme se nalazi u centru bine, tako da je koreografija izostala, ali ona zvuči uverljivo i daje sve od sebe da pesmu uspešno privede kraju. Scenom dominiraju plava svetla, a pred kraj pesme ima i vatrometa u trajanju od oko 25 sekundi. Verujemo da će ova pirotehnika lepo izgledati na malim ekranima.

Malta: Federica Falzon – Diamonds

Predstavnica zemlje domaćina, Federika, sa najneobičnijim glasom na takmičenju, izvodi svoju numeru besprekorno i sigurno će dopreti do brojnih gledalaca. Ona je u beloj haljini, a na led ekranima se vrte motivi vatrometa i svetlosnih niti.

Belorusija: Nadežda Misjakova – Sokol

I za kraj današnjih proba, kao šlag na tortu, stiže nastup Nadežde i njenih drugarica plesačica. Nastup je zaista impresivan, a i za razliku od većine, na led ekranima se prikazuju motivi iz prirode. Sokol juriša na sam vrh!