1362237108_fest 2.3 -11

Preminuo Mladen Popović

U Beogradu je noćas u 61. godini preminuo Mladen Popović, dramaturg i dramski pisac. U Televiziji Beograd od 1977. do 1997, bio je urednik u Zabavnom, Muzičkom i Kontakt programu. Šest godina je bio odgovorni urednik Filmskog programa RTS-a i onda, zbog učešća u protestu 1997, dobio otkaz.

Evrovizijskoj publici poznat je kao dugogodišnji komentator Pesme Evrovizije za RTS, a tokom Pesme Evrovizije u Beogradu 2008. godine bio je jedan od moderatora konferencija za novinare različitih delegacija, ali i komentator Pesme Evrovizije za Radio – televiziju Srbije.

Ostaće upamćen kao dramaturg, scenarista i autor više od 300 radio i TV emisija, pisac tekstova za pop i rok muziku, pisac pozorišnih komada „Nižinski“ i „Maslačak i Retard“, a najviše kao živopisni komentator direktnih prenosa velikih svetskih događaja kao što su novogodišnji Bečki koncert, dodela „Oskara“, Pesma Evrovizije, „Lajv eid“ koncerta za gladne Afrike, Pavaroti u Hajd parku.

Bio je urednik serija „Igre bez granica“, „Hit meseca“ i dr.

Na mestu odgovornog urednika Filmskog programa RTS-a proveo je šest godina i onda, posle dvadeset godina rada, zbog učešća u protestu 1996/7, dobija otkaz.

Mladen Popović je dobitnik Godišnje nagrade RTB-a 1985. i Nagrade „Branislav Nušić“ 2003. godine.

Sahrana će se obaviti u subotu, 3. januara 2014. u 12 časova i 30 minuta na Novom groblju u Beogradu.

OGAE Srbija upućuje izraze saučešća porodici Mladena Popovića.

Izvor