Thomas Gson

Thomas G:son aranžira gruzijsku pesmu

Kao što je već poznato, Nina Sublati sa pesmom „Warrior“ predstavljaće Gruziju na takmičenju za Pesmu Evrovizije 2015. godine u Beču, glavnom gradu Austrije. Thomas G:son uradiće aranžman za pesmu „Warrior“ saopštava gruzijska oficijalna evrovizijska stranica.

Thomas G:son je veoma poznati švedski kompozitor i muzičar, koji je najveću popularnost stekao upravo na Pesmi Evrovizije gde ga u svom radu podržavaju kolege, fanovi, ali i mnogobrojne evrovizijske zvezde. Od 1998. godine Thomas G:son radi kao tekstopisac za kompaniju G:songs.

Thomas G:son je stvorio mnogo hitova. Pored toga što svira gitaru u hard rok bendu, piše pesme za mnoge pevače, a ovo su samo neki od njih: Jonas Brothers, Arash, Loreen, Pastora Soler, Carola, Charlotte Perelli, Nikki Ponte, Chanee & N’Evergreen, D’Nash… i mnogi drugi.

2013. godine gruzijska nacionalna televizija kontaktirala je Thomasa u nadi da će im upravo on uraditi tekst za duet koji je kasnije predstavljao Gruziju te godine na Pesmi Evrovizije, a u pitanju su Sophi i Nodi. Svakako da bi trebalo spomenuti i jedno od najvećih dostignuća u karijeri ovog švedskog muzičara, tekstopisca i kompozitora. Naime, Thomas G:son je sa svojom pesmom „Euphoria“, u izvođenju Loreen, trijumfovao kao tekstopisac na Pesmi Evrovizije 2012. godine.

jeanKako navodi javni servis Gruzije, devojka pod imenom Sacha Jean Baptiste biće zadužena za organizaciju svih zadataka koji se tiču ovogodišnje gruzijske predstavnice, njena uloga nije nimalo laka jer su njeni zadaci da rukovodi i upravlja ekipom gruzijske delegacije.

Ukoliko do sada niste, poslušajte Nininu pesmu „Warrior“

https://www.youtube.com/watch?v=GSJN1VSC0Yc

60. po redu izdanje takmičenja za Pesmu Evrovizije biće održano u Beču (Austrija) i to 19, 21, i 23. maja.