Elina Born i Stig Rästa
Elina Born i Stig Rästa

Elina Born i Stig Rästa su pobednici Eesti Laula

Večeras je u Talinu održano finale estonskog nacionalnog izbora – Eesti Laul 2015. Večeras je nastupilo deset takmičara koji su učešće u finalu obezbedili u polufinalima koja su se održavala prethodne dve subote. Šou su vodili Marko Reikop i Henrik Kalmet.

Nakon pobede u superfinalu, pravo da predstavljaju Estoniju na Pesmi Evrovizije u Beču dobili su Elina Born i Stig Rästa, koji su izveli pesmu Goodbye to yesterday.

U prvom krugu glasanja, stiglo je oko 76.000 glasova, dok je u drugom taj broj dostigao 90.000. Pobednici su uspeli da osvoje neverovatnih 79% glasova u superfinalu.

Žiri, koga su činili Ingrid Kohtla, Kristjan Hirmo, Ines, Koit Raudsepp, Reigo Ahven, Iiris, Genka, Els Himma, Kristjan Randalu, Tanja i Priit Hõbemägi je dodeljivao poene od 1 do 10, pa je kao i publika imao uticaj na konačnu odluku o superfinalistima.

EestiLaulporedak

Ovako je glasao žiri.

U superfinalu je glasala isključivo publika. Drugo mesto u superfinalu je zauzeo Daniel Levi koji je izveo pesmu Burning Lights (13% glasova), dok je večeras na trećem mestu završila Elisa Kolk koja je otpevala kompoziciju Superlove (8% glasova).

Konačan poredak:

  1. Elina Born & Stig Rästa – Goodbye to yesterday
  2. Daniel Levi – Burning lights
  3. Elisa Kolk – Superlove
  4. Elephants From Neptune – Unriddle me
  5. Triin Niitoja & John4 – This is our choice
  6. Robin Juhkental & The Big Bangers – Troubles
  7. Kali Briis Band – Idiot
  8. The Blurry Lane – Exceptional
  9. Maia Vahtramäe – Üle vesihalli taeva
  10. Luisa Värk – Minu päike

Pogledajte večerašnji pobednički nastup: