Monika Linkytė i Vaidas Baumila
Monika Linkytė i Vaidas Baumila

Monika i Vaidas predstavljaju Litvaniju u Beču

Nakon što su prošle subote izabrali pesmu koja će predstavljati Litvaniju na Pesmi Evrovizije u Beču, gledaoci i žiri litvanskog javnog servisa večeras su odabrali i izvođača koji će otpevati kompoziciju This Time. Pesmu će u duetskom izvođenju otpevati Monika Linkytė i Vaidas Baumila.

Odluka je doneta nakon neizvesnog glasanja publike. Svi gledaoci su imali uvid u kretanje glasova, pa su tako mogli i da pomognu svom favoritu da se domogne prvog mesta ili da zadrži tu poziciju. Poslato je preko 25 000 glasova, a oni su raspoređeni na sledeći način: Mia, koja je nastupila prva, dobila je 12 746 glasova publike i time dobila 10 poena, dok su Monika i Vaidas dobili 13 902 glasa publike i na taj način dobili maksimalnih 12 poena.

Žiri je imao isto mišljenje o večerašnjim nastupima, te je tako Mia dobila 5 poena, a Monika i Vaidas su dobili 10 poena. Glasanje je bilo u malo drugačijem formatu nego u prethodnim emisijama, pa je zbog toga došlo do ovakvog rasporeda poena. Članovi žirija večeras su bili Rene Romke, Ralf Eilands, Erikas Lemanas, Ramūnas Zilnys i Rosita Čivilytė.

Pored takmičarskih kompozicija, večerašnji učesnici su izvodili i druge pesme. Mia je otvorila večerašnje finale izvodeći pesmu Dangerous. Ubrzo nakon njenog nastupa, na scenu su izašli Monika i Vaidas koji su izveli pesmu Saulės pėdomis. Nakon kraćeg predaha, Mia je ponovo bila na sceni i izvela je kompoziciju pod nazivom Take a Look At Me Now. Nakon njenog nastupa, večerašnji pobednički duo izveo je pesmu Tiktai tu.

Monika i Vaidas su već izvodili pesmu This Time zajedno i to prošle subote, kada je ova pesma izabrana da predstavlja Litvaniju u Beču. Pogledajte taj nastup!