Litvanija_balon

Pesma „This Time“ predstavlja Litvaniju

U subotu je litvanski javni servis nastavio sa izborom za predstavnika ove zemlje na Pesmi Evrovizije u Beču. Nakon nekoliko emisija u kojoj su eliminisani brojni učesnici, izbor se polako privodi kraju. U subotnjoj emisiji, koja je emitovana uživo, izabrana je kompozicija koja će predstavljati Litvaniju u Beču.

Reč je o pesmi This Time, koju su zajedno napisali Vytautas Bikus i Monika Liubinaitė. Ovu pesmu, ali i ostale dve, koje nisu uspele da pobede,  otpevalo je sve troje finalista u različitim aranžmanima. Međutim, publici i žiriju se pesma dopala u svim oblicima, pa su tako doneli gotovo jednoglasnu odluku o pobedničkoj kompoziciji.

Druge dve kompozicije su bile Right Way, koju su napisali Tina Almqvist Hilli i Daniel Persson i kompozicija Dangerous (S.O.S.), čiji su autori Camilla Gottschalck, Christina Schilling, Henrik Szabo, Daniel Nilsson i Amir Aly.

Ovde možete poslušati pobedničku kompoziciju:

Nakon što je odabrana kompozicija koja će predstavljati Litvaniju u glavnom gradu Austrije, treba da se nađe i njen izvođač. To će biti učinjeno već naredne subote u finalu izbora pevača. Kartu za Beč tada će tražiti prošlogodišnji finalisti Mia Vaidas Baumila, a u finalu će se prvi put naći Monika Linkytė. Pobednika će izabrati publika i stručni žiri.