SupernovaLogo

Poznati prvi polufinalisti Supernove

U nedelju je u Letoniji održano prvo četvrtfinale tamošnjeg nacionalnog izbora Supernova 2015. Tokom ove, prve, takmičarske večeri nastupilo je deset izvođača. Međutim, samo su četiri takmičara obezbedila učešće u polufinalu koje će se održati 15. februara.

Odluku o učinku takmičara zajedno su donosili glasovi četvoročlanog žirija i publike. Žiri je odlučivao koja su dva takmičara i dve pesme prošli u sledeći krug, a nakon toga su se od preostalih izvođača i kompozicija birala još dva, prema glasovima publike. Ovo pravilo važiće i u drugom četvrtfinalu. U finalu će samo glasovi publike odlučiti o pobedniku takmičenja. Žiri ima pravo da, u toku takmičenja, vrati pesmu koja nije uspela da prođe u sledeći krug, ukoliko smatra da ima određen muzički potencijal. Žiri čine popularni letonski muzičari Kaspars Roga, Guntars Račs, Dons i Ieva Kerēvica.

Supernova

Detalj iz četvrtfinala Supernove. Foto: LTV

Evo i takmičara koji su se plasirali u polufinale (poslušajte pesme klikom na naziv kompozicije):

Sastavi MNTHA i ElektroFolk su bili favoriti publike, dok su se Antra Stafecka i Framest u polufinale plasirali zahvaljujući glasovima članova žirija.

Drugo četvrtfinale biće održano u nedelju u 20:20 uz direktan prenos na LTV-u, a prenos će moći da se gleda i putem interneta.

Izvor