UzariMaimuna

Uzari i Maimuna predstavili novu verziju pesme Time

Predstavnici Belorusije, Uzari i Maimuna, predstavili su večeras novu, rearanžiranu verziju svoje pesme Time koju će i izvesti na takmičenju u maju u Beču. Onu su pesmu izveli tokom ceremonije „Trijumf. Heroji sporta“. 

U novoj verziji, zvuk Maimunine violine koja potiče iz sredine 19. veka, zvuči življe i dinamičnije, a Uzari je u međuvremenu radio na usavršavanju svog akcenta, tako da konačan proizvod bude bolji u svakom segmentu. Ovom duu sada predstoji snimanje video spota koji će biti pun vizuelnih efekata, a kako bi se tekst pesme dodatno dočarao, biće izgrađen veliki peščani sat u filmskom studiju. 

Uskoro će krenuti i u promotivnu kampanju, a već su potvrdili da će posetiti evrovizijski koncert, 18. aprila u Amsterdamu. Takođe u svrhu promocije, pokrenuto je takmičenje obrada pesme Time. Potrebno je napraviti svoj aranžman pesme Time i do 31. marta snimak u audio ili video formatu poslati na email uzari.maimuna@gmail.com. Zainteresovani moraju imati navršenih 18 godina, obrada pesme ne sme preći 3 minuta, a može biti izvedena na ruskom, beloruskom ili engleskom jeziku, ali u isto vreme to ne bi trebalo da bude direktan prevod evrovizijske verzije pesme. Uzari i Maimuna odabraće najboljih 10, a konačnog pobednika i dobitnika dve karte za prvo polufinale Pesme Evrovizije u Beču, odlučiće SMS glasanje koje će 2. aprila sprovesti radio stanica Radius FM. Takođe, pobednik dobija pravo da uživo izvede svoju verziju pesme na prvom kanalu beloruske televizije.

Kako bi se spremili za naporan predstojeći period, kada ih očekuje mnogo intervjua i konferencija za medije, duo će imati i sesije sa psihologom. Takođe, već je poznato da će na evrovizijskoj sceni poneti kreacije beloruske modne dizajnerke Olge Bukhal. Za mejkap i frizure, zadužena je Nadezhda Slizhevskaya. Uzari i Maimuna će se u Beč uputiti 10. maja, a sa sobom neće nositi muzičke CD-ove, već će kao promotivni materijal darivati suvenire kao što su USB memorija u obliku peščanog sata i magnete. 

Izvor
  • tvr.by