Sastanak_delegacija1

Održan sastanak šefova delegacija u Beču

Sastanak ševova delegacija održan je 15. i 16. marta u Beču. Šefovi delegacija su imali prilike da se upoznaju sa novostima koje je pripremio domaćin, ali i da zvanično predaju pesme koje će učestvovati na Pesmi Evrovizije u Beču. Nakon toga sve pesme i promotivni spotovi biće objavljeni na zvaničnoj stranici Pesme Evrovizije eurovision.tv.

Tokom današnjeg dana, skoro 100 šefova delegacija, šefova press službi i njihovih asistenata iz 40 zemalja, posetili su halu Wiener Stadthalle u kojoj će biti održano 60. izdanje Pesme Evrovizije, ali i Ottakringer Brauerei gde će biti smešten Euroklub. Prolazeći kroz mesta budućih dešavanja, šefovima delegacija su prezentovna i mesta gde će se nalaziti Press centar, kao i dvorana za konferencije za medije.

Danas je i saopšteno da će preliminarni datum za Pesmu Evrovizije 2016 biti 10,12 i 14 maj. U popodnevnim satima određeno je da će zemlja domaćin Austrija nastupiti u finalu pod rednim brojem 14, dok će redosled nastupanja zemalja po polufinalima i u finalu odrediti producenti.

Sastanak_delegacija2

Jan Ola Sand, Kathrin Cehner i Edgar Bom

Na današnjem sastanku izabrani su i novi članovi Referentne grupe u naerdonom dvogodišnjem mandatu: Aleksander Radic (RTVSLO, Slovenija), Emilie Sickinghe (AVROTROS, Holandija), and Nicola Caligiore (RAI, Italija).

Ceremonija zvaničnog otvaranja – „Red Carpet Ceremony“ biće održana u nedelju 17. maja na Rathausplatz-u, a Eurovillage (Evrovizijsko selo) biće otvoreno 18. maja. Pored Eurokluba, organizator je najavio i još jednu lepu vest za fanove, a to je da će postojati Euro Fan Café koji će biti otvoren od 17. do 24. maja i nalaziće se u EMS Lounge u ulici Dietrichgasse 25, gde će ulaz imati akreditovani novinari i fanovi, kao i ostali posetioci Pesme Evrovizije.

Otkriveno je da će takmičari u velikom finalu na scenu doći preko specijalnog „magičnog mosta svetlosti“.

Pogledajte još malo slika sa satstanka šefova delegacija:

Izvor
  • ORF