Elnur

Predstavnik Azerbejdžana Elnur Husejnov

Predstavnik Azerbejdžana na Pesmi Evrovizije u Beču biće Elnur Husejnov sa pesmom „Hour of the wolf“. Tako je odlučio azerbejdžanski javni servis ITV. On je već predstavljao zemlju vatre na njihovom prvom učešću na Evrosongu u Beogradu, kada je sa Samirom izveo pesmu „Day after day“ i zauzeo 8. mesto u finalu.

Hour of the wolf je mistična savremena balada.

„Evrovizija 2015 je sjajna šansa da predstavim sebe kao solo umetnika. Verujem u moju pesmu jer ima tako snažne poruke. Zaista, to je pesma sa velikim značenjem, a najvažnije je da svako srce zaslužuje borbu i da nikada ne treba odustajati. Moramo se boriti za našu sreću i bolju budućnost. Idem na Evroviziju da podelim ovu poruku sa evropskom publikom“ – izjavio je Elnur.

Elnur je rođen 3. marta 1987. u Ašhabadu u Turkmenistanu. Od pete godine pohađao je časove klavira i pevanja. Kasnije je počeo da eksperimentiše sa različitim muzičkim žanrovima, kao što su klasika, džez, soul i pop.  Nakon Pesme Evrovizije 2008, nastupao je u Državnoj akademskoj operi i baletskom pozorištu, kao i u Državnoj filharmoniji. Takođe, igrao je ulogu Phoebusa u azerbejdžanskoj verziji mjuzikla Notre-Dame de Paris. 18. februara ove godine, odneo je pobedu u četvrtoj sezoni turske verzije šoua The Voice, postavivši rekord sa osvojenih više od milion glasova. 

Azerbejdžan će nastupiti u drugom polufinalu, 21. maja. Poslušajte „Hour of the wolf“: