37807

San Marino predstavio pesmu za Beč

Anita Simonćini i Mikele Perniola predstavljaće San Marino na Pesmi Evrovizije u Beču sa pesmom Chain of lightsOvo je prvi duet koji će predstavljati San Marino na evrovizijskom takmičenju, a Anita i Mikele su ujedno i jedni među najmlađim učesnicima predstojećeg Evrosonga u Beču.

37809Anita Simonćini  je rođena 14. aprila 1999. u San Marinu i živi u Montegiardinu, najmanjoj opštini u zemlji, okružena ljubavlju roditelja, mlađeg brata i dve starije sestre bliznakinje. Ona uspešno pohađa drugu godinu srednje škole sa jezičkom specijalizacijom u glavnom gradu Republike, uči engleski, francuski i nemački.

Muzika je oduvek imala ključnu ulogu u njenom životu i ona uživa da peva u slobodno vreme, pogotovo dok radi domaće zadatke ili u kadi; jednostavno voli da uključi radio i peva zajedno sa svojim omiljenim umetnicima, kao svaki prirodni talenat.

Počela je profesionalno da se bavi muzikom već sa 7 godina u dečjem horu „Fausto Giacomini“. Od 2014. godine, pohađa časove pevanja da poboljša svoje pevačke veštine zajedno sa mentorima Lindom Hermes i Augustom Ciavatta u „Voice Academi“ u San Marinu.

Predstavljala je svoju zemlju na Dečjoj Pesmi Evrovizije 2014 na Malti, kao deo ženske grupe „The Peppermints“ sa pesmom „Breaking My Heart“, uz podršku Beatrice Simoncini, jedne od njenih starijih sestara, završivši na 15. mestu sa 21 poenom. Dečja Evrovizija je ključna tačka u njenoj karijeri, ona ga naziva najboljim iskustvom u životu. Pored pevanja, bavi se i baletom, sa kojim je počela još sa 4 godine u „Attitude Centro Danza“ u San Marinu. Voli čitanje i pisanje, kao i da izlazi sa svojim najboljim prijateljima i putuje po svetu sa svojom bakom. Takođe voli životinje. Vegetarijanac je.

Njen muzički ukus je vrlo raznolik. Ona voli da sluša soft rock bendove, kao recimo Coldplay, ali i metal bendove, kao Linkin Park. Voli umetnike kao što su Radiohead, Nirvana, Beionce i Etta James. Anita čvrsto veruje u poruku jedinstva i saradnje koje donosi pesma „Chain of Lights“, sa kojom će nastupiti u Beču. Veoma je srećna što predstavlja San Marino u Beču.

37808Mikele Perniola je rođen 6. septembra 1998. u Palagianu u Tarantu, Italija, gde živi sa roditeljima i dve mlađe sestre i gde pohađa drugi razred gimnazije „GM Sforca“.

Njegov rani interes za muziku otkrio je njegov otac, muzičar. Od devete godine pohađao je školu klasičnog baleta i pevanja. Krajem 2012. nastupio je u emisiji „Ti lascio una canzone“, na TV RAI 1 za talente mlađe od 15 godina, i bio je nagrađen od strane žirija i TV publike, često nazivan italjanskim Majkl Džeksonom, jer je izvodio Džeksonove pesme, između ostalih „Billie Jean“, „Man in the Mirror“, „Beat It“ i „Earth Song“. Nastupao je u duetima sa italijanskim zvezdama sa Evrovizoje kao sto su Al Bano i Raf. 1. decembra 2012. godine pobedio je u šestom izdanju pomenutog talent šoua, osvojivši 43% ukupnih glasova.

Mikele je interno izabran od strane RTV San Marino da nastupi na Dečjoj Pesmi Evrovizije 2013 u Kijevu sa pesmom „OOO sole intorno me“,  koja je i prvi njegov singl. On je jedan od autora za pomenutu pesmu zajedno sa svojim producentom Antonelom Karocom.

Veoma sam srećan što sam imao priliku da učestvujem na Dečjoj Pesmi Evrovizije 2013, to je bilo odlično iskustvo, ali sada sam više nego srećan što učestvujem na Pesmi Evrovizije 2015 u Beču i što predstavljam San Marino na najvećem muzičkom takmičenju u Evropi, rekao je Mikele.

San Marino će nastupiti u drugom polufinalu, 21. maja.

Preslušajte pesmu San Marina za Pesmu Evrovizije 2015 i pogleadjte video spot:

Izvor
  • SMTV