Eduard000-r

Eduard Romanyuta u Beogradu

Predstavnik Moldavije na Pesmi Evrovizije, Eduard Romanyuta, dolazi u Beograd radi svoje promotivne turneje.

MG_4928-2-960x1439Eduard je Ukrajinac, rodom iz zapadne Ukrajne, ali u saradnji sa švedskim muzičkim producentima koji su autori njegove evrovizijske pesme I want your love, pobeđuje na nacionalnom izboru u Moldaviji. Eduard je nastupao na mnogim internacionalnim festivalima i takmičenjima u svojoj kaijeri. Osvajao je nagrade na Internacionalnom muzičkom takmičenju The pearl of the south u Ukrajini, Italian magic u Italiji, Slavic Bazaar u Belorusiji, Stars on stage televizijskom takmičenju, a oprobao se i u ulozi žirija u Dečijem internacionalnom muzičkom takmičenju u Ukrajini.

Nastupao je na ukrajinskom nacionalnom izboru za Pesmu Evrovizije četiri puta. 2012. godine završio je na 5. mestu sa pesmom I’ll Never Let Go. Video za ovu pesmu dostigao je preko milion pregleda i doneo mu nagaradu na Baltic broadcaster OE TV festivalu. 2013. godine završava na 3. mestu sa pesmom With My Heart, a video za ovu pesmu je napravio Hollywood World Studios iz SAD.

Njegovu pesmu I want your love sa kojom će nastupati 19. maja u I polufinalu u Beču, potpisuju švedska izdavačka kuća THE KENNEL, dok su kompozitori Erik Levander, Hejlej Aitken i Tom Andreus.

Eduard će 14. i 15. aprila boraviti u Beogradu, gde će gostovati na brojnim TV i radio stanicama, a biće i specijalni gost na Evrovizijskom događaju u Ušće shopping centru koji organizuje OGAE Srbija 15. aprila od 18 časova, gde će se družiti sa Bojanom Stamenov, Danielom Kajmakoskim i Knezom.