560z255_Divas_fest_baner_560x255

Indila, Nevena Božović i Sara Jo na festivalu „Nove dive“

Najaktuelnija francuska pevačica, INDILA, koja je osvojila muzičku scenu globalnim hitom „Derniere Danse“, nastupiće u Kombank Areni 26. maja, u okviru novog programskog koncepta, festivala “New Divas”  koji Arena pokreće sa ciljem da domaćoj javnosti predstavi jedinstvene i upečatljive ženske vokale sa svetske ali i naše muzičke scene.

Ulaznice po cenama od 2550 i 3550 dinara se mogu nabaviti na svim prodajnim mestima CS Eventima kao i na blagajnama: Kombank Arene, Bilet centra Beograda, Doma omladine, “Ušće” Šoping centra. Ulaznice se mogu kupiti i na više jednakih mesečnih rata bez kamate kreditnim karticama Komercijalne banke na četiri navedena prodajna mesta. Online kupovinu karata možete obaviti OVDE.

IndilaNemoguće je da Indila tačno „uperi prst“ na sudbonosni dan kada je muzika za nju postala otkrovenje.

Od Majkla Džeksona do Žaka Brela, preko Ismael Lo, Varde ili Late Mangeshka, čuvene indijske pevačice iz 40-ih, prenosi se  uticaj na ovu mladu Parižanku koja odražava dubok ukus za moć emocija.

Sa samo sedam godina, Indila piše svoje prve pesme, fascinirana snagom reči, snagom mašte sa bezbroj kontura. Snovi i želje za dugim putovanjima mešaju se u detinjem jeziku koji uokviruje ono što će postati njene omiljene teme.

Poeme ove sanjarke danas su njene pesme.  Ljubav prema pisanju doživljava kao nužnost, ventil; da piše i peva to što oseća prema svetu, da pobegne u svoj „Mini World“, njeno utočište od bolova u životu.

Indila potpisuje ugovor 2013. sa Capitol Records i pokreće rad na debi albumu „Mini World“ , a granice, simboličke ili stvarne,se moraju suprotstaviti njenim kreativnim impulsima i zasenčiti njenu definiciju muzike. Ona poverava pravac svojih numera sa Capitol Records producentu Skalpu. Zajedno formiraju inovativni umetnički tandem. Skalp komponuje i producira pesme, dok Indila stvara melodije i tekstove.

Sa ovim prvim albumom sa kojim se ona predstavlja, prevazilazi oznake žanrova.

Njen prvi singl „Dernier Danse“ nije bio samo broj jedan u Francuskoj, već i u više od 25 zemalja. Do sada, video spot ima preko 180 miliona pregleda na Youtube-u.

„Mini World“ je dostigao multi-platinasti tiraž u nekoliko zemalja i prodat je više od milion puta širom sveta.  Osim toga, to je broj jedan numera u više od 25 zemalja.

Njena Fejsbuk stranica je dostigla 3.8 miliona fanova a njen Youtube kanal ima preko 810.000 pratilaca.

Nedavno je osvojila MTV European Music nagradu za „Najboljeg francuskog umetnika 2014″,  „Victoires de la Musique“ i EBBA nagradu za Francusku.

Indila je pobednica takmičenja OGAE Song Contest 2014 sa pesmom „Dernier danse“, a njen spot za pesmu „Tourner dans le vide“ je pobednik takmičenja OGAE Video Contest 2014.

Pored Indile, nastupaće i naše mlade pevačice Sara Jovanović i Nevena Božović, koje su Srbiju predstavljale na Pesmi Evrovizije 2013 u Malmeu u okviru grupe „Moje 3″, zajedno sa Mirnom Radulović kao i grupa „Zemlja gruva“, koja je na Beoviziji učestvovala 2008. i 2009. godine.

Izvor
  • Kombank Arena