Microsoft_ESC

Microsoft tehnološki partner Pesme Evrovizije

Danas je Microsoft, gigant u oblasti informacionih tehnologija, predstavljen kao tehnološki partner predstojeće Pesme Evrovizije 2015. Izvršni producent takmičenja ispred EBU-a, Jon Ola Sand, izjavio je da će se sa Microsoftom zvanična mobilna aplikacija Pesme Evrovizije podići na veće visine, te da će po prvi put biti dostupna i na Windows Phone platformi.

Kao tehnološkom partneru, Microsoftu su dodeljena opsežna medijska prava za predstojeće evrovizijske događaje u Austriji. Imaće ključnu ulogu u razvoju nove aplikacije Pesme Evrovizije, a takođe će pružiti vrednu podršku kroz tehnička rešenja u objektima u kojima će se održati takmičenje, kao i propratne aktivnosti. Takođe, opremiće sve volontere pametnim telefonima.

„Veoma smo ponosni što smo izabrani za zvaničnog tehnološkog partnera Pesme Evrovizije 2015. Ovaj jedinstveni i najprivlačniji događaj daje nam priliku da pokažemo kako naše inovacije i tehnologije rade i grade bekend za mobilne servise, razmenu podataka i komunikaciju širom sveta. Microsoft Azure cloud servisi, Lumia pametni telefoni i aplikacije kao što je naša Yammer komunikaciona platforma doprinose na najbolji način da se stvari olakšaju i učine ovaj događaj nezaboravnim za svakog učesnika“ – izjavio je Georg Obermajer, generalni menadžer Microsoft Austrija.

Izvor
  • eurovision.tv