Foto: Günter Felbermayer
Foto: Günter Felbermayer

Počeli radovi u bečkoj gradskoj dvorani

Danas, 7. aprila, prvi kamion sa opremom za Pesmu Evrovizije je stigao u gradsku dvoranu „Wiener Stadthalle“, čime su otpočeli pripremni radovi u hali za najveće muzičko takmičenje. Na ovom zadatku, ORF-u će pomagati i bečka policija, koja je zadužena za bezbednosne provere.

Mada prve probe učesnika počinju tek 11. maja, zbog obimnih radova, blagovremeno se počelo sa pripremama. U narednim nedeljama, u halu će prispeti još oko 350 kamiona sa 3.500 tona materijala, uključujući 1.400 rasvetnih tela, 1.288 stela za konstrukciju bine ukupne dužine 6.450 metara, 20 km kabla i 26 kamera. S obzirom na razmere posla, ovo će biti veliki izazov za obezbeđenje, jer je bezbednost na prvom mestu. Na čelu bezbednosnog tima nalazi se Herbert Vagner, a podršku će pružati i policija u slučajevima kada je neophodno stručno znanje. Svaka isporuka opreme prolazi kroz proveru u više nivoa uključujući i proveru uz pomoć posebno obučenih policijskih pasa.

U duhu zelenih događaja, kako se obeležava i ovogodišnji Evrosong, vodiće se računa da se otpad koji nastaje tokom montaže bine redovno uklanja i po mogućnosti reciklira.

Fotografije sa početka radova (Foto: ORF/Günther Pichlkostner):

Izvor
  • ORF