Foto: ORF/WEST4MEDIA
Foto: ORF/WEST4MEDIA

Slike iz svih krajeva Austrije otvaraju finale Evrosonga

Svako izdanje Pesme Evrovizije je priča za sebe, a uvek je zanimljivo videti kako će šou početi. Sada su otkriveni neki detalji kada je početak velikog finala u pitanju. Pre nego što voditeljke Mirjam Vajhzelbraun, Arabela Kisbauer i Alis Tumler, pozdrave publiku tradicionalnim „Good evening Europe“ (Dobro veče Evropo), videćemo slike iz cele Austrije, tačnije proputovaćemo kroz sve austrijske pokrajine, od Forarlberga do Beča. Ovih dana se snimaju ti video klipovi na različitim lokacijama.

Na otvaranju ćemo videti i čuti Bečku filharmoniju kako svira muziku Mocarta i Betovena u vrtu palate Šenbrun, a potom će se 200 miliona gledalaca povesti na putovanje kroz najlepše gradove i predele Austrije uz muziku Davida Bronera. Tokom putovanja srešćemo stotine mladih i starih koji formiraju krugove i sfere kao znak mirne konekcije. Putovanje će se završiti u dvorani gde će sfera, znak ovogodišnje Evrovizije, lebdeti po krovu uz taktove pesme „Mercie, Cherie“ Uda Jirgensa, prvog pobednika Evrosonga iz Austrije. Produkciju videa radi WEST4MEDIA.

Ovaj kratak film će se između ostalog snimati na sledećim lokacijama: u Beču na Ekonomskom fakultetu i u Prateru i Belvedere kompleksu, u Burgenlandu na Nežiderskom jezeru u naselju Vajden, u Forarlbergu u Bregencu i na Bodenskom jezeru, u Salcburgu u bašti Mirabel i velikoj festivalskoj dvorani, u Koruškoj na jezeru Vajsenze, u Štajerskoj na železničkoj stanici u Gracu i u Spilbergu, u Gornjoj Austriji u Ars Electronica centru u Lincu i u jednom polju blizu gradića Švaneštata, u Donjoj Austriji u Melku i dolini Vahau i u Tirolu u turističkom centru Sankt Anton u Arlbergu.

Pogledajte fotografije sa snimanja (Foto: ORF/WEST4MEDIA i Ricky Knoll)

Izvor
  • ORF