Mons1

Doček za Monsa u Lundu

Pobednik Pesme Evrovizije 2015 šveđanin Mons Semerlev, dočekan je su svom rodnom gradu Lundu, koji se nalazi nedaleko od Malmea.

Hiljade ljudi se okupilo na gradskom trgu da oda priznanje povodom pobede na Pesmi Evrovizije, a Mons je tom prilikom izjavio: „Hvala vam što se došli da me pozdravite! Nisam ovo očekivao, apsolutno je neverovatno“.

lund1Tokom ceremonije slavlja u Lundu, u Monsovu čast odbornik lokalne Skupštine Anders Almgren je zasadio drvo i tom prilikom izjavio: „Ponosni smo na tebe, ti si fantastičan ambasador Lunda. Čast mi je da ti predam poklon, drvo koje ćemo ovom prilikom zasaditi, koje će u čast Evrovizije cvetati svake godine“. Nakon toga, Mons je proglašen počasnim građanininom Lunda.

Pre dočeka u Lundu, Mons je dočekan i na međunarodnom aerodromu u Stokholmu. Nakon video klipa koji je govorio o Monsovoj karijeri, obratio se Christer Björkman, šef švedske delegacije, koji je tom prilikom rekao: „Pobeda je san svakog televizijskog producenta, ali da pobedite dva puta u četiri takmičenja je utopija. Poslednji put se to dogodilo Irskoj tokom devedesetih“.manstal2

Na pitanje novinara šta dalje i gde će se naredna Pesma Evrovizije održati, Björkman je rekao: „Sada počinje dug proces u kome gradovi iznose svoje ideje i planove za kandidaturu. Najbolji predlog biće usvojen“.

Monsu je postavljeno pitanje da li će biti jedan od voditelja sledeće Pesme Evrovizije, a on je odgovorio: „Bila bi mi čast i ako dobijem taj predlog, pažljivo ću ga rzmotriti“.

Izvor
  • eurovision.tv