Tajci_kolekcija

U prodaji kompilacija najvećih hitova Tajči

Nova kompilacija hitova Tatjane Matejaš Cameron poznatije kao Tajči „The Best Of Collection“ izašla je povodom obeležavanja 25 godina od nastupa pomenute umetnice na takmičenju za najbolju Pesmu Evrovizije. Kompilaciju hitova izdaje Croatia Records, a na njoj se ukupno nalaze 22 pesme.

Svoju karijeru istaknuta jugoslovenska i hrvatska pop pevačica započela je nastupom na festivalu Zagrebfest 1987. na kom se takmičila sa kompozicijom „Noć od kristala“. Usledila je saradnja sa grupom Hari Mata Hari u vidu duetske pesme „Sedamnaest mi je godina“ nakon čega sledi njen najveći uspeh u karijeri učestovanjem i pobedom na Jugoviziji 1990. godine u Zadru. Predstavljajući Jugoslaviju na Pesmi Evrovizije 1990. u Zagrebu sa pesmom „Hajde da ludujemo“ autora Zrinka Tutića, jugoslovenska barbika postaje preko noći najpopularnija pop pevačica na prostoru bivše države. Na Evrosongu zauzima visoko sedmo mesto. Dobila je i lutku sa svojim likom nakon čega je usledila i nagrada u vidu „Oskara popularnosti“. Tajči je do sada izdala 3 studijska albuma, a na pomenutoj kompilaciji „The Best Of Collection“ nalaze se i dve pesme sa njenog poslednjeg albuma „Awaken“.

Tatjana danas živi u Americi gde je posvećena svom humanitarnom radu i crkvi, a istovremeno je i majka troje dece. Dok nas ne obraduje novim albumom i koncertom uživaćemo u njenim starim hitovima koje lako pronalaze put do novih generacija, a nas podsećaju na period kada smo čekali u red ispred prodavnica nekadašnjeg Jugotona da kupimo njenu ploču i kasetu i uživali u euforioji zvanoj „Tajči“.

Spisak pesama:

  1. Smokvica
  2. Hajde da ludujemo
  3. Moj mali je opasan (Let’s twist again)
  4. Sedamnaest je godina (feat. Hari Mata Hari)
  5. Boogie-Woogie cipelice
  6. Kad se s osamnaest sanja
  7. Kad se mrzi i voli
  8. Zauvijek devetnaest
  9. Bube u glavi
  10. Pravim se da te ne volim
  11. Milion godina
  12. Nema više ljubavi
  13. Ti mi odlaziš
  14. Srce me je izdalo
  15. Padam u nesvijest
  16. Glavu podigni
  17. Ti nemaš snage
  18. Mojoj majci
  19. Dvije zvjezdice
  20. Ti nemaš prava na mene
  21. Be my baby
  22. Let’s go crazy

Pesme možete kupiti preko iTunes, ali i u prodavnicama Croatia Recordsa (Jugotona).

Prednja strana kompilacije

Prednja strana kompilacije

Podsetimo se njenog nastupa na Pesmi Evrovizije u Zagrebu:

Izvor
Dragan Goldman