NajboljePesmePolufinala

ANKETA: Ove pesme su nepravedno ispale u polufinalu (Rezultati)

Na ovonedeljnoj anketi OGAE Srbija, u kojoj je glasao nemali broj naših čitalaca, pitali smo vas koja je pesma nezasluženo svoje učešće na Pesmi Evrovizije završila u polufinalu. Od 10 ponuđenih pesama, 3 pesme su se izdvojile po broju glasova. Međutim, sama borba u vrhu bila je veoma neizvesna.

3. Hrvatska_mini  Feminnem – Lako Je Sve  (Hrvatska, 2010)

Ovaj hrvatski sastav sakupio je malo više od 13% svih vaših glasova. Jedna od najboljih balada Pesme Evrovizije u Oslu nije imala svoje mesto u finalu. Šta vi mislite, zbog čega?

2. Izrael_mini  Moran Mazor – Rak Bishvilo  (Izrael, 2013)

Još jedna balada na našoj listi imala je skoro 16% svih glasova. Moran Mazor, talentovana izraelska pevačica, zauzela je tek 14. mesto sa ukupno 40 poena u drugom polufinalu Pesme Evrovizije u Malmeu.

1. Izrael_mini  Mei Finegold – Same Heart  (Izrael, 2014)

Mei je osvojila samo jedan glas više u našoj anketi od drugoplasirane Moran, svoje sunarodnice. Šta se tačno dogodilo te večeri? Mei je bila jedan od velikih favorita – imala je brzu pesmu, predivnu koreografiju, sjajnu scenografiju. Ova pesma je zauzela pretposlednje mesto u svom polufinalu sa samo 19 poena – dakle, nije bila ni blizu prolaska dalje. Šta vi mislite, zbog čega je Mei dobila ovako mali broj poena?