FotoDesignPP+254aa+copy

Ekskluzivno: Intervju sa Lailom Samuels i premijera akustične verzije Afterglow

Evropesma.org vam donosi ekskluzivni intervju sa norveškom pevačicom Lailom Samuels, jednom od velikih favorita za pobedu na Melodi Grand Prix festivalu. Možete pročitati šta je Laila rekla o svojoj pesmi Afterglow, nastupu na festivalu, ostalim takmičarima, svojim hobijima, kao i da preslušate novu, akustičnu verziju njene pesme, premijerno za Evropesma.org!

Kako teku tvoje pripreme za Melodi Grand Prix festival?

- Za sada sve ide po planu, nekako ceo proces izgleda ispravno i sve ide lagano – od mog prijavljivanja na festival, do autfita koji ću da nosim i sarađivanjem sa celim mojim evrovizijskim timom. Svi su jako profesionalni i dragi. To mi tako olakšava stvari. Osećam kao da svi idemo u istom smeru sa istom ambicijom.

Možeš li da nam otkriješ neke detalje u vezi sa izgledom tvog nastupa?

- Biću sama na sceni, dozvoliću da pesma sve sama kaže. To će biti nastup koji će izazvati emocije publike, barem se tako nadam. Videćete. Jedva čekam da nastupim u Spektrum areni!

Reci nam nešto o tekstu tvoje pesme. Da li ima neko posebno značenje tebi?

- Pesma mi veoma znači. Prošla sam kroz jako težak period u poslednje dve godine. Suočavala sam se sa mnogim gubicima. I… pretpostavljam da sam napisala ovu pesmu da bih se lakše izborila sa tim teškim trenucima, da bude poput neke moje molitve za bolja vremena. Ali ne religijska molitva… vapaj za nečim pozitivnim. I na neki način molitva je uslišena. Kao da me je Univerzum slušao :) Mnogo toga se dogodilo od tada, i trenutno se jako dobro osećam.

static1.squarespace.comDa li si čula ostale pesme sa festivala? Imaš li neke favorite?

- Da, sve sam ih preslušala. Mislim da će ovo biti sjajan festival! Ivođači su sjajni ove godine. Oduvek sam volela Stage Dolls i super je što će i oni učestvovati. Jedva čekam da vidim i nastup The Hungry Hearts. Možda nas oduvaju svojim izvođenjem. Idem sa njima na koncert u Berlin, i jako sam uzbuđena zbog toga :)

Da li misliš da možeš da pobediš na Melodi Grand Prix-u?

- Mislim da svako može da pobedi. Ne opterećuje me ishod takmičenja. Jednostavno želim da dam publici svoj maksimum. Nakon festivala sve će pesme biti dostupne publici da ih sluša i dalje i uživa u njima. Stvarala sam muziku pre festivala, stvaraću i posle. Muzika je večna, takmičenje je samo na jednu noć.

Možeš li otkriti nešto našim čitaocima što mali broj ljudi zna o tebi?

- Igram frizbi-golf, navučena sam na tu igru. Jednom sam čak napisala i mjuzikl, haha :D Moja bliska prijateljica i bivša cimerka Ana Gemović je iz Srbije. Ona svira bubnjeve u bendu u videu koji je danas izašao.

Koji su tvoji planovi za karijeru u budućnosti?

- Radim na svom novom albumu. Želim na još jednu turneju. Onda ću da odrastem… konačno.

OGAE Srbija ti se zahvaljuje na vremenu i želi puno sreće na Melodi Grand Prix-u!

- Hvala vama i svim evrovizijskim fanovima na celom svetu. Nastavite da volite muziku i ujedinite se. <3

Poslušajte novu akustičnu verziju pesme Afterglow!