nusaderenda

EMA 2016: Intervju sa Nušom Derendom

U Kopenhagenu 2001. pevala je Energy i donela Sloveniji sedmo mesto, što je do danas ostao njihov najbolji plasman. Da, pogodili ste, govorimo o Nuši Derendi. Od tada se nekoliko puta vraćala na EMU, ali nažalost nije uspela da se ponovo domogne evrovizijske scene. U nastavku pročitajte naš intervju sa Nušom.

Nuša, pre svega dobro veče i hvala Vam što govorite za naš sajt.
Ovo će biti Vaša četvrta EMA nakon Evrovizije 2001. Da li mislite da ove godine pobeđujete?

- Dobro veče i vama. Definitivno, moja pesma Tip Top ima potencijal evrovizijske pesme i verujem u nju, ali ne znam druge pesme tako da ne mogu reći da li je moja pobednička, ali za mene je to sigurno neka nadgradnja pesme Energy.

Da li nam možete reći nešto o pesmi sa kojom ćete se takmičiti na EMI?

- Pesma je jaka i stvarno kao stvorena za mene. Mislim da je prava za mene, jer mogu na pozornici pokazati svoj temperament kroz ovu pesmu. I vokalno i instrumentalo je jaka. Kroz nju se na sceni može pokazati neka priča i mislim da ima dobar bit za evrovizijsku publiku, tako da stvarno puno verujem u nju.

Koga od ostalih učesnika EME smatrate svojom najvećom konkurencijom?

- Svako može biti konkurencija, ima puno mladih imena od kojih mnoge ne poznajem. Znam Reginu i Anju Baš od ranije. Tako da može svako da iznenadi. Želim da pobedi pesma koja je najbolja na festivalu, a onda ako je to neko novo ime, ja sam za, samo da pobedi najbolja pesma. :)

Ako pobedite, predstavljaćete Sloveniju po drugi put. Mislite li da ćete moći da nadmašite svoj prethodni plasman i donesete novi najbolji rezultat vašoj zemlji?

- To je stvarno teško pitanje… Ako bih pobedila, to bi bila stvarno velika odgovornost za mene. Ali teško je reči… Znaću bolje, kada budem bila na sceni, kada ću pesmu već nekoliko puta otpevati, kada ćemo otplesati koreografiju, kada će celi scenski nastup biti formiran. Onda ću stvarno znati, da li je to to, ali pre ne mogu. Tako da je teško reći šta bi bilo ako bih pobedila. Ja mislim da bismo zaslužili da dođemo barem na 5. mesto. ;)

Kažite nam par vaših omiljenih evrovizijskih pesama.

- Pa ima ih puno… Ja sam 2011. godinu za desetu godišnjicu mog nastupa na Evrosongu imala ceo koncert. Izvela sam ukupno 24 evrovizijske pesame i sve su mi drage. Od Ne partez pas sans moi – Celine Dion, Abba, Sertab Erener, Katrina and the Waves, Johnny Logan do Charlotte Nilsson… Poslednje dve, koje ja često pevam, su Molitva Marije Šerifović i Euphoria Loreen. Svaka ima neki potencijal, a možda ja gledam više na ženske vokale, zato jer mogu onda i ja pevati ove pesme i stvarno uživam da pevam ove covere sa Evrovizije. To me prati već od detinjstva.

I za kraj, da li bi bili ljubazni da za naše čitaoce otkrijete neki detalj o Vama koji oni verovatno nisu znali?

- Pa ne znam, možda to da volim adrenalinske sportove i vrlo rado vozim. Prošle godine su mi izpunili želju, da vozim teretnjak, ali to je bilo u auto školi. :)

Nušo, hvala Vam na odvojenom vremenu. Ostavljam Vas da se što bolje pripremite za EMU. 

- Nema na čemu. Hvala i lep pozdrav i vama i vašim čitaocima.