Montenegro_Highway

Highway predstavlja evrovizijsku pesmu 4. marta

Promocija pesme i spota crnogorskih predstavnika na Evrosongu 2016, grupe Highway, zakazana je za 4. mart.

Bend koga čine Luka Vojvodić, Petar Tošić, Marko Pešić i Bojan Jovović, ovih dana je vredno radio na snimanju spota za kompoziciju koju će izvesti u Stokholmu. Spot, čiji je reditelj Džulijen Vud, snimao se u magacinu Depo u Beogradu i imaće, kako kažu članovi benda, art koncept povezan s onim što ćemo videti na evrovizijskoj pozornici.

„Želimo da iskažemo svu energiju benda koju će pratiti orginalni video izraz i efekti što i priliči specifičnoj formi pjesme. Video je sniman u magacinu Depo u petak i subotu. Prva ideja je bila da se snimi negdje u Crnoj Gori, na otvorenom, međutim loši vremenski uslovi uticali su na to da promijenimo plan. Za spot je bio zadužen fenomenalni Džulijan Vud iz Johanesburga. Njega je posebno oduševila pjesma i rekao nam je da ga je podstakla na rad. Ovaj spot će biti nešto što do sada nije snimano na ovim prostorima, ne samo kad je Crna Gora u pitanju, već i Evropa. Artistički je, sa mnogo vizuelnih efekata i animacija. Kako je pjesma u rok fazonu, Vudu je bilo bitno da sve to spoji sa našom i energijom pjesme. Nije nam bilo lako 15 sati da skačemo konstantno, čak smo se na momente toliko užvijeli da smo pjevali uglas. Zaista smo uživali radeći spot za ovu pjesmu. Čast nam je što smo imali priliku da sarađujemo sa tako velikim profesionalcima koji su znali da bukvalno u trenutku kreiraju animacije, što nas je posebno oduševilo“, prepričava uttiske sa snimanja Marko Pešić.

Prvobitno spot je bio planiran da se snima u Kotoru, ali zbog pomenutih problema bend je bio primoran da promeni lokaciju i koncept video spota, pa su se odlučili da to urade studijski. Ekipa RTCG je bila sa bendom u Zagrebu kada su snimali pesmu, a ispratili su i dešavanja proteklog vikenda u Beogradu, pa se očekuje da će emisiju u kojoj će premijerno pustiti video spot, upotpuniti sa detaljima sa snimanja pesme i spota.

Highway_snimanje_spota

Sa snimanja spota u Beogradu

Izvor
  • RTCG
  • vijesti.me