laurapinski

Nemačka: Intervju sa Laurom Pinski

Nakon što je nemački nacionalni servis NDR izabrao Savijera Naidua da ih predstavlja u Stokholmu, javnost je to oprečno dočekala pa se od njega odustalo i organizovan je javni poziv za autore i izvođače, jer je za 25. februar u Kelnu zakazano nacionalno finale, a pobednik će biti izabran isključivo glasovima publike. Nastupiće deset izvođača, i među njima je i Laura Pinski.

Zdravo Laura. Ti si mlada i vrlo prespektivna pevačica. Možeš li se predstaviti našim čitaocima?

- Ćao, ćao. Pa ovako, zovem se Laura Pinski, imam 19 godina i dolazim iz Nemačke. Sa odlikom sam završila srednju školu, a sada studiram pravo na Univerzitetu u Dizeldorfu. Moji hobiji, pored pevanja, su sviranje klavira i gitare, volim da idem u šoping, čitam knjige i naravno da se družim sa mojim prijateljima.

Ralf Zigel je komponovao tvoju pesmu. Kaži nam kako je bilo raditi sa njim? Da li možeš da nam kažeš nešto o svojoj pesmi?

- Veliko je zadovoljstvo i čast raditi sa Ralfom. On nije samo odličan kompozitor, već čovek velikog srca. Moja pesma se zove „Under the Sun we are one“ (Ispod Sunca mi smo jedno) i govori o miru i ratu i kako bi svi ljudi trebali da budu dobri jedni prema drugima, jer smo na kraju ipak svi isti i treba da se međusobno volimo i poštujemo. :)

Da li si čula još neke pesme iz „Unser Lied für Stockholm“ (Naša pesma za Stokholm)? Za koga misliš da će ti biti najveći konkurent?

- Da, poznata mi je većina pesama. To je veoma teško pitanje, jer mislim da je svaki od mojih konkurenata stvarno izuzetan i da je super ličnost.

Da li možeš da zamisliš šta bi bilo kada bi pobedila na nemačkom izboru i otišla da predstavljaš svoju zemlju u Stokholmu? 

- Moram da priznam da još uvek o tome nisam razmišljala. Ali ako bi se to na kraju i desilo, verujem da bih imala osmeh od uva do uva i da bih bila najsrećnija devojka na svetu u tom trenutku.

Koje su tvoje omiljene evrovizijske pesme?

- Neke od mojih omiljenih su Satellite od Lene, Amanecer od  Edurne, Lipstick od Jedwarda, Rockefeller Street od Getter i Suzina Quero Ser Tua.

I za kraj da li bi mogla da otkriješ neki manje poznat detalj o tebi za naše čitaoce?

- Kada sam bila mala, bila sam Šakirin najveći fan. Pokušavala sam da igram i pevam kao ona, ali kako nisam govorila engleski, nisam marila za time. Najbitnije je bilo da sam se ja zabavljala. :D

Laura, puno ti hvala na ovom razgovoru. 

- Bilo mi je zadovoljstvo. Pozdrav za sve vaše čitaoce.