Foto: BNT
Foto: BNT

Poli Genova ponovo brani boje Bugarske

Bugarska 29-godišnja pevačica, Poli Genova, po drugi put predstavljaće svoju zemlju na takmičenju za Pesmu Evrovizije. Naime, bugarski javni servis BNT, odlučio se za interni izbor iz finansijskih razloga, a odluku opravdavaju njenom popularnošću među evrovizijskim gledaocima. Poli je na Pesmi Evrovizije 2011. godine izvela pesmu „Na inat“ sa kojom je zauzela tek 12. mesto u drugom polufinalu i nije uspela da se plasira u veliko finale.

„Poli Genova ima široku međunarodnu popularnost. Ona je godinama poznata fanovima Evrovizije, a uradila je sjajan posao kao voditeljka Dečje Pesme Evrovizije 2015. Da ne zaboravim, Poli je krajem prošle godine osvojila Eurostar priznanje na internet portalu oikotimes. To su prilično ozbiljni argumenti koje smo uzeli u obzir pri izboru da ponovo predstavlja Bugarsku na prestižnoj evrovizijskoj sceni. Naša potvrda učešća na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije stigla je prilično kasno, a uzevši u obzir da BNT ima dobru reputaciju nakon organizovanja Dečje Evrovizije, mislimo da Poli Genova ima velike šanse. Svi članovi EBU-a imaju pravo da sami odaberu način na koji će izabrati izvođača i pesmu.“ – rekla je Joana Levieva-Sojr, šef bugarske delegacije.

Bugarska nacionalna televizija i profesionalci iz Bugarske i inostranstva trenutno rade na pesmi koju će Poli otpevati pred evropskom publikom.

Podsetimo se nastupa Poli iz Dizeldorfa!

Takođe, pogledajte kako se Poli snašla u revijalnom delu Dečjeg Evrosonga održanog u novembru u Sofiji, kada je izvela pesmu „Where is my dress“ (Gde je moja haljina):

Izvor
  • BNT