Print

Poznati polufinalisti rumunskog izbora

Rumunski javni servis TVR, objavio je imena 12 učesnika koji će učestvovati na nacionalnom izboru „Selecţia Naţională Eurovision 2016″. Petočlani žiri odabrao je 12 najboljih od 92 pesme koje su bile u skladu sa konkursom koji je bio otvoren do 7. februara. Ovogodišnji izbor održaće se u Hali sportova u gradu na severozapadu zemlje, Baja Mareu.

Spisak učesnika (pesme možete da preslušate klikom na naziv pesme):

Kao što ste verovatno primetili, među učesnicima je Mihai koji je za Rumuniju osvojio četvrto mesto na Pesmi Evrovizije 2006. u Atini sa pesmom „Tornero“.

U polufinalu izbora, žiri će glasati evrovizijskim sistemom, a 4 pesme koje skupe najviše poena proći će u finale. Publika će potom glasati 20 minuta za preostalih 8 pesama, a najviše jednom za istu pesmu. Dve pesme sa najviše glasova publike ide u finale. U finalu učestvuje 6 pesama, glasa samo publika i to čak 60 minuta nakon izvođenja poslednje pesme.

Prvo predstavljanje kandidata biće 19. februara u prostoru pivare H u Bukureštu. Taj događaj prenosiće se na TVR1 od 20:30, a specijalna gošća biće pevačica Jo.

Polufinale „Selecţia Naţională Eurovision 2016″ će se održati 4. marta, dok je finale zakazano za 6. mart. TVR prenosiće nacionalni izbor na kanalima TVR 1, TVR HD, TVR International kao i onlajn putem portala www.tvrplus.ro.