SERHAT 5

San Marino: Intervju sa Serhatom

I ove godine nacionalni emiter iz San Marina se odlučio za interni izbor. U januaru je objavljeno da će ih u Stokholmu predstavljati pevač turskog porekla, Serhat Hadžipašalioglu, tako da možemo reći da će i Turska na neki način imati svog predstavnika. Imali smo priliku da uradimo intervju sa njim.

Zdravo Serhat. Za početak možete li nam reći kako je došlo do toga da predstavljate ovu malu, ali prelepu zemlju?

- Pozdrav i vama. Moram reći da je to jedna zanimljiva i jedinstvena priča. Sanmarinežanskoj televiziji je pažnju skrenuo uspeh mog poslednjeg singla „Je M’adore“ koji je dospeo na mnoge međunarodne liste. Oni su kontaktirali mog italijanskog menadžera Marka Vanucija povodom Evrovizije. Kako mi je Marko rekao o mogućoj saradnji i ja sam bio u trenutku iznenađen. Na prvim sastancima sam bio ubeđen i odmah smo napravili planove, odredili ciljeve i sada mi je drago da je saradnja realizovana i što ću predstavljati San Marino na Evroviziji.

Da li ste svesni u šta se upuštate, jer Evrovizija ipak donosi i mnogo odgovornosti?

- Definitivno. I sam sam bio producent nekih festivala poput, Megahit Mediterranean Song Contest i High Schools Music Contest u Turskoj. Svestan sam poteškoća i odgovornosti koje donose tako velike produkcije. Evrosong ja najveći televizijski šou na ovoj planeti i to je još jedna čast, biti na takvoj sceni. Ja sam počeo da pratim Evroviziju 1974, kada sam bio dete. Bio je to odličan početak, posvedočiti pobedi ABBA-e. Od tada nisam propustio ni jedno izdanje, a nekih godina sam se čak našao u publici, tako da imam nekog evrovizijskog iskustva. Ali, ipak nakon što sam zvanično postao predstavnik San Marina, shvatio sam da je odgovornost mnogo veća nego što sam mislio. Mora se dosta vežbati, više nego ikad. Verujem da svi učesnici moraju biti istrajni i spremni da pomere granice.

Šta možemo očekivati od Vaše evrovizijske pesme? Da li ćete snimiti još neku verziju osim zvanične?

- Pre svega možete očekivati dobru pesmu i dobar nastup. Sada još uvek radim u studiju. Predstavljanje pesme i spota biće početkom marta. Imam međunarodni tim uz sebe, pa su u planu verzije na četiri jezika, engleskom, italijanskom, francuskom i španskom. Spremam još neka iznenađenja, ali ne mogu vam reći više. Iznenađenje onda ne bi bilo iznenađenje ako bih vam sada rekao. :)

Šta očekujete da ćete steći od Evrovizije?

- Verujem da ću uživati u toj jedinstvenoj atmosferi i da ću to pamtiti celog života, to mi je glavni cilj. Sa druge strane, Evrovizija je najveći šou na Zemlji koji prate milioni gledalaca. Za svakog izvođača je to neverovatna prilika da ostvari kontakt sa tolikom publikom. Siguran sam da ako se napravi odličan nastup na evrovizijskoj sceni da to može biti veliki korak napred za karijeru.

Možete li nam reći par vaših omiljenih evrovizijskih pesama?

- Naravno. Počnimo od mojih omiljenih srpskih pesama. To su Molitva Marije Šerifović i Lane moje Željka Joksimovića. U obe pesme vlada oluja emocija. Među mojim favortima su i La Fiesta Termino Palome San Basilio, Bandido od Azukar Moreno, Waterloo od ABBA-e, Vrede od Rut Džaskot, Making Your Mind Up od Bucks Fizza, Lorinina Euphoria, Boonika Bate Toba od Zdob Si Zduba, White And Black Blues od Džoele Ursule, Kada zaspu anđeli Gorana Karana. Ima ih još puno, puno… :)

I za kraj da li bi bili ljubazni da našim čitaocima otkrijete neki malo poznat detalj o vama?

- Otkriću vam dva. :)
Prvi je da skoro niko ne zna da imam više od 20.000 CDova i DVDa u svojoj kućnoj kolekciji, a i dalje ih skupljam, što znači da će ova brojka rasti.
Drugi je da, iako sam visok i volim da se bavim sportom, mislim da sam najgori košarkaš koga ste ikada videli. :D

Serhate, hvala Vam još jednom na odvojenom vremenu. Želimo Vam sve najbolje u Stokholmu.

- Hvala i vama i vašim čitaocima. Nadam se da ćemo se videti tamo.