moje 3

ANKETA: Izabrali ste najgori kostim (Rezultati)

Barbara Dex bila je belgijska pevačica koja je na svom nastupu 1993. rešila da nosi sopstvenu kreaciju. Epilog te odluke – četiri godine kasnije dobijamo „najnezahvalniju nagradu“ Pesme Evrovizije, nagradu za najgori kostim koja nosi ime po ovoj belgijskoj pevačici. Ova nagrada dodeljena je čak 19 puta, a mi smo vam izdvajili 5 kostima koji su po našem mišljenju najgori. Mi smo vas ove nedelje pitali – koji dobitnik Barbara Dex nagrade nosio najgori kostim? Ovako ste glasali.

3. Ukrajina_mini  Verka Serduchka – Dancing Lasha Tumbai (Ukrajina, 2007)

O ovom ukrajinskom predstavniku već smo par puta pisali. Kao kreator kostima stoji jedna jako poznato ime – Dolce & Gabbana, što ih nije sprečilo da dobiju Barbara Dex nagradu. Međutim, njihov nastup ipak ne bi bio potpun bez ovih šljaštećih kostima. Verka je osvojila 10,5% vaših glasova.

2. Albanija_mini  Rona Nishliu – Suus (Albanija, 2012)

Ova albanska pevačica razornog glasa donela je Albaniji najviši plasman ikada na Pesmi Evroviziji (5. mesto), a i prvu Barbara Dex nagradu. Ovaj futuristički kostim nije sprečio Ronu da osvoji ovako visoku poziciju, ali je izazvao i dosta podsmeha. U našoj anketi zauzela je drugo mesto i 12% vaših glasova.

1. Srbija_mini  Moje 3 – Ljubav Je Svuda (Srbija, 2013)

Apsolutni pobednik naše ankete jesu srpske predstavnice iz 2013. godine, koje su osvojile čak 64% svih vaših glasova! Uprkos gotovo sigurnim prognozama za plasman u finale, nisu uspele da osvoje svoje mesto u njemu. Mišljenje je mnogih da je glavni krivac za to kostimograf. Možda je kostime najbolje opisao jedan od novinara britanske televizije BBC rečima – Candy Crush Saga Horror.

Srbija je jedina država koja je dva puta osvajala Barbara Dex nagradu. Nadamo se da ova ,,neslavna“ nagrada neće u skorije vreme opet pasti u naše ruke.