Highway_TRT

Grupa Highway predstavila „The Real Thing“

Ovogodišnji predstavnici Crne Gore na Evroviziji u Stokholmu, grupa Highway večeras je u specijalnoj emisiji Radio-televizije Crne Gore „U susret Eurosongu“ u direktnom prenosu iz hotela Splendid u Bečićima predstavila svoju evrovizijsku kompoziciju pod nazivom The Real Thing. Muziku su napisali Srđan Sekulović Skansi, Luka Vojvodić i Maro Market, tekst Skansi, dok je aranžman, miks i postprodukciju uradio Darko Juranović, poznatiji kao D’Knock.

Za vas koji niste mogli uživo da pratite večerašnju promociju, mi vam donosimo mali izveštaj.

Na početku same emisije mogli smo videti prošlogodišnjeg crnogorskog predstavnika Kneza, koji je otpevao svoju pesmu Adio, sa kojom je zauzeo 13. mesto u Beču, i time otvorio večerašnju prezentaciju ovogodišnje crnogorske pesme i video spota!

Highway (Foto: RTCG)

Highway (Foto: RTCG)

Tokom same večeri mogli smo se podsetiti nekih crnogorskih pesama i izvođača koji su takođe bili na evrovizijskoj sceni, od Danijela i pesme Džuli pa sve do grupe No Name, Andree, Sergeja i drugih. Nakon prikazivanja kraće retrospektive crnogorskih nastupa, na scenu su se pojavili predstavnici Bosne i Hercegovine, Deen, Dalal, Ana Rucner i Jala koji su izveli svoju pesmu Ljubav je. Da Crna Gora brine o dobrim odnosima sa susedima pokazali su i time što su na video bimu tokom  prezentacije pustili i delove pesama svojih komšija, Albanije i Slovenije.

Potom je na red došao trenutak kada su nam domaćini predstavili i crnogorskog predstavnika, grupu Highway i njihovu, za sada kratku karijeru – od učestvovanja u talent šou „X Faktor“ pa sve do trenutka kada su izabrani da budu predstavnici Crne Gore. Bend čine Peter Tošić (glavni vokal), Luka Vojvodić (gitara i vokal), Marko Pešić (gitara i vokal) i pridruženi član, Bojan Jovović (klavijature i vokal). Mogli smo takođe čuti i to kako se pesma stvarala i kako su momci došli na ideju da upravo ta pesma bude njihova karta za Evrosong. Pesma je snimljena u Zagrebu, dok su video spot snimili u magacinu Depo u Beogradu.

The Real Thing je energična pesma u rock fazonu, sa dosta elektro zvukova. Pesma, kako i sami autori kažu, nije pitka, ali se nadaju da će Evropa prepoznati njen kvalitet i nagraditi je dobrim poenima. Da li je Crna Gora odabrala „pravu stvar“ ili se ipak vraća na neki stari kolosek procenite sami.