Foto: EBU
Foto: EBU

Šefovi delegacija u Stokholmu

U Stokholmu je danas počeo sastanak šefova delegacija 43 zemlje učesnice ovogodišnje Pesme Evrovizije, gde će zvanično predati pesme koje će se takmičiti i gde će ih organizator, švedska nacionalna televizija (SVT), upoznati sa detaljima takmičenja.

Video prezentacije pesama

Sve pesme predate su na vreme, osim Bugarske i Malte, koje su od EBU-a dobile dozvolu da svoje pesme predaju nešto kasnije. Takođe, planirano je da sve pesme imaju svoje video prezentacije do 15, marta, što nisu ispoštovale Bugarska, Hrvatska, Island i Malta, pa će ove zemlje video prezentacije dostaviti do 21. marta.

Razglednice

Šefovima delegacija prezentovan je koncept tradicionalnih razglednica koje će biti emitovane pre svakog nastupa. Razglednice će biti snimane u svakoj od zemalja učesnica, a u njima će biti prikazani motivi zemalja, kao i delovi ličnog i scenskog života svakog umetnika. Razglednicama će dominirati maslačak, koji je i logo Pesme Evrovizije. Autor razglednica je Camp David. Neki izvođači su već snimili svoje razglednice.

Sastanak šefova delegacija

Sastanak šefova delegacija

Redosled nastupanja

Redosled nastupanja u polufinalima saznaćemo krajem marta. Redosled će odlučiti producenti takmičenja, na osnovu žreba iz januara meseca. Za sada jedino znamo u kojim polufinalima će nastupati zemlje učesnice. Po tradiciji, zemlja domaćin jedino ima pravo da izvlačenjem bude određen redosled nastupa. Tako je primenom ovog pravila, izvučeno da će Švedska nastupati pod rednim brojem 9 u velikom finalu.

Pesma Evrovizije 2017

Polufinala Pesme Evrovizije 2017 biće održana 16. i 18. maja, a veliko finale 20. maja, saopšteno je na današnjem sastanku.

CD i DVD

Zvanični CD Pesme Evrovizije 2016 biće u prodaji od 15. aprila, a zvanični DVD sa sve tri večeri takmičenja od 17. juna.

Izgled scene

Izgled scene