LicniUtisak2016uvod

Lični utisak – Analiza pesama Evrosonga 2016

Dragi posetioci, dobrodošli u ovogodišnje izdanje rubrike „Lični utisak“! U susret 61. Pesmi Evrovizije, koja će se održati u maju u Stokholmu, diskutovaćemo o sve 43 pesme koje ćemo čuti i na samom takmičenju kroz dva polufinala, 10. i 12. maja, odnosno u velikom finalu 14. maja. Počevši od danas, u naredne tri nedelje očekuju vas komentari poznatih ličnosti, koji su u bliskoj vezi sa Pesmom Evrovizije, kao i saradnika vašeg omiljenog evrovizijskog portala. Budite sa nama svakog radnog dana u 18h, kada ćemo vam donositi komentare i ocene (od 1 do 5) za po dve pesme i porediti prosečne ocene poznatih i ekipe Evropesma.org. Naravno, očekujemo i vaše komentare, kako ispod članaka, tako i na našem forumu i nadamo se da ćete se lepo zabaviti kao i prošle godine!

Sada je red da vam predstavimo poznate ličnosti koje će iskazati svoj lični utisak o ovogodšnjim pesmama!

Bojana Stamenov

Bojana, rođena 24.06.1986. u Beogradu, pevanjem se bavi još od svoje sedme godine. Pohađala je srednju muzičku školu i to tri odseka – gitara, lauta i renesansno pevanje. Bila je finalistkinja emisije srpskog izdanja „Ja imam talenat“ 2012. godine i osvojila je publiku svojim raskošnim glasom i sjajnom interpretacijom. Branila je boje Srbije na Pesmi Evrovizije 2015. sa pesmom „Beauty Never Lies“. U Srbiji je često predstavljaju kao srpsku Aretu Frenklin. Život bez muzike ne može da zamisli. Ne voli samoću i zato se trudi da što više vremena provodi sa svojim najmilijima. Ako su svi zauzeti, Bojana hekla i štrika, a mnogo voli i da kuva. Kao mala, želela je da bude velika, a pevanjem je počela da se bavi jer je imala tremu kada je samo svirala na instrumentu. Za prvi poljubac kaže da je bio smotan, sladak i nezaboravan. Ako ustane na levu nogu vrati se u krevet jer ne želi da drugi nadrljaju zbog njenog lošeg horoskopa. Zahvaljujući neverovatnoj harizmi, spontanošću i energiji koju prenosi na publiku, postala je miljenica evrovizijskim fanovima širom Evrope, što dokazuje i poziv da i ove godine peva pred fanovima u Amsterdamu. Ljubiteljima Pesme Evrovizije poručuje da nikada ne odustanu od onoga što vole i koga vole, jer je ljubav ta koja nam na kraju svima ostaje.

Marko Kon

Marko, rođen 20.4.1972. u Beogradu, srpski je kompozitor, tekstopisac, aranžer, producent i izvođač. Svira klarinet, frulu, saksofon, gitaru, bas gitaru i bubnjeve. Zajedno sa Milanom Nikolićem, predstavljao je Srbiju na Pesmi Evrovizije 2009. godine u Moskvi, sa pesmom „Cipela“. Autor je teksta i pobedničke pesme Beovizije 2006. „Ludi letnji ples“. Bio je ko-aranžer i ko-producent pesme „Zauvijek volim te“ s kojom je Stefan Filipović predstavljao Crnu Goru na Pesmi Evrovizije 2008. u Beogradu. Osim što je radio produkciju mnogih albuma, pevao je i prateće vokale na više od hiljadu pesama. Nedavno je pokrenuo školu pevanja „Voice Stars Factory“ sa svojim saradnicima, muzičkim producentom Nemanjom Mihajlović, i muzičkim pedagogom Bojanom Mašković.

Ana Mašulović

Ana, rođena 5.2.1989. u Beogradu, široj javnosti je postala poznata zahvaljujući saradnji sa Elitnim odredima, Cvijom, producentom T-Blazer-om i drugim imenima domaće alternativne muzičke scene. Učestvovala ja na Pesmi Evrovizije 2013. u Malmeu, kao prateći vokal predstavnici Belorusije, Aljoni Lanskaji koja se tada domogla velikog finala sa pesmom „Solayoh“. Od 2013. godine članica je ženske grupe „Ministarke“, koju je osnovao producentski dvojac, Filip Miletić i Miloš Roganović. Niz hitova sa Ministarkama krunisala je albumom sa devet pesama u izdanju kuće FM Play, koji su promovisale krajem prošle godine. Ana je veoma aktivna i kao prateći vokal i sarađivala je sa mnogim zvezdama iz regiona, kako na koncertima, tako i na albumima. Među njima su Ceca, Sergej Ćetković, Seka Aleksić, Aco Pejović, Ivana Selakov, Lexington, Neda Ukraden, Severina, Bojan Marović, Ksenija Mijatović i drugi.

Aleksandar Filipović

Aleksandar, rođen 1.6.1968, urednik je i voditelj kultne emisije „Tabloid“ na Radio-televiziji Vojvodine, koja ove godine proslavlja dve decenije postojanja. Završio je novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, a od emisije koju vodi stvorio je jedan od najvećih brendova u našem medijskom prostoru. U svojim emisijama zna da zapeva i zaigra, ali i zaintrigira gledaoce upirući kažiprst koji je jedan od njegovih zaštitnih znakova. On je televizijski novinar koji ima šta da kaže, ne zalazi u kliše tabloidne štampe, ljubitelj je Pesme Evrovizije i rado o njoj govori u svojoj emisiji.

Natalija Milosavljević

Natalija je urednik i voditelj emisije „Dan sa Natalijom“ na Radiju S1. Pored toga, već 11 godina izveštava i prenosi utiske sa Pesme Evrovizije za slušaoce ovog radija. Do sada nijednom nije pogrešila u prognozama za pobednika kao ni za poziciju Srbije na Evrosongu! Omiljeni pevači su joj Aleksandra Radović, Zdravko Čolić, Željko Joksimović, Đule Van Gog, Bajaga i grupe Azra, Riblja čorba i Kerber, dok joj je omiljena pesma „Men’ se dušo od tebe ne rastaje“ grupe Azra.

DanijelPavlovic_LU2016Danijel Pavlović

Danijel, rođen 27.7.1985. u Kragujevcu, široj javnosti poznat je kao učesnik regionalnog muzičkog talent šoua „Operacija trijumf“ 2008/09. godine gde je stigao do same završnice zauzevši visoko peto mesto. Završio je nižu i srednju muzičku školu u Kragujevcu, te diplomirao na Muzičkoj akademiji u klasi profesora Aleksandra Serdara. Učestvovao je na mnogim muzičkim festivalima – Budvi 2004, Sunčanim skalama 2009, kao i na Beoviziji 2009. sa pesmom „H8ER“ u duetu sa Milicom Majstorović. Kao kantautor, Danijel je uradio mnogo pesama što sebi, što svojim kolegama. Pedagogijom se bavi od 2006. godine, a 2011. osnovao je školu pevanja „VIVO“ čiji polaznici su potom nastupali na raznim festivalima, dobijali odlične kometare publike i kritike, i krenuli da grade solo karijere. Iste godine izdao je album „Stari zagrljaj“ za City Records.

Prve komentare dva tima možete da pročitate na našem sajtu večeras posle 20 časova, a narednih dana vas očekujemo već od 18h na našim stranicama :)