Foto: Anna Velikova (EBU)
Foto: Anna Velikova (EBU)

Nina Kraljić osvojila Barbara Dex nagradu

Završeno je još jedno glasanje za najlošije odevenog učesnika protekle Pesme Evrovizije. Ove godine ona odlazi u ruke predstavnice Hrvatske, Nine Kraljić, koja je na sceni nosila kreacije Juraja Zigmana. Ogromni crno-beli plašt u šiš-miš stilu i svetlucava haljina sa perjem i „tepisima“ koji su visili sa Nininih ruku, bili su dovoljni da Nina dobije čak 770 glasova (34,7%) od ukupno 2221 glasača. Mnogi su smatrali da će joj takva bezukusna odeća doneti podsmeh i da će fokus gledalaca i žirija biti na njoj, umesto na Nininom posebnom vokalu, a ova nagrada možda potvrđuje da je to upravo i bio slučaj.

Drugo mesto sa 335 glasova pripalo je predstavnici Nemačke, Džejmi-Li koja je bila u svom fazonu noseći odevnu kombinaciju u japanskom manga stilu. Treće mesto pripalo je Rajki iz Švajcarske, koja je privukla pažnju plavom bojom kose, a celokupan izgled doneo joj je 201 glas. Četvrto mesto je pripalo još jednim susedima – predstavnicima Bosne i Hercegovine. Hrvatski dizajner Zigman je i ovde umešao svoje prste, jer su Dalal, Ana Rucner i prateći vokali mogli da se „pohvale“ upravo njegovim kreacijama uvijenim u zlatno-srebrne folije, a utisak je donekle popravio muški deo ekipe, Deen i Jala, koji su nosili komade Toma Rebela, nemačkog dizajnera sa adresom u Italiji. Peto mesto na ovogodišnjem izboru odnela je predstavnica Bugarske, Poli Genova, koja je za svetleći kostim prikupila 140 glasova.

Mada su organizatori ovog ne tako prestižnog, ali poznatog izbora, najavili da će ovogodišnji jubilarni 20. izbor za Barbara Dex nagradu biti i poslednji, zbog negodovanja fanova odlučili su da ulogu organizatora nadalje prepuste belgijskom veb-sajtu songfestival.be.

Pogledajte Ninin nastup u finalu ovogodišnjeg Evrosonga:

Izvor
  • eurovisionhouse.nl