alya

Alya: Ritam, latino vajb i strast

Ušli smo u 2017, pa samim tim euforija oko nacionalnih izbora sve više raste. U to ime nastavljamo sa intervjuima sa učesnicima slovenačke EME.

Alya je jedan od izvođača koji najduže čeka odlazak na Evroviziju. Ovo će biti tvoja sedma EMA. Šta te je motivisalo da se ponovo prijaviš? Da li je Evrovizija tvoj neispunjeni san?

- Ne mogu da verujem, već, stvarno? Hahaha :) Evo pre dve godine bio je nastup sa Nenom Belanom sa pesmom „Missunderstandings“ i bilo mi je čast pevati sa njim. Pa moram reći da sam do sada učestvovala na EMI da se zabavim i da predstavim svoju novu pesmu. EMA je ipak najveći i najeminentniji festival kod nas, pa je super da se pojaviš. :)

Ako se ne varam, Raay je autor tvoje pesme. Možeš li nam reći kako je bilo sarađivati sa njim?

- Da, to je istina. :) Naša saradnja traje već nekoliko godina, jako smo dobar tandem i super nam je vajb kad radimo zajedno, ja mislim da se to oseća… Zajedno smo radili pesmu „Srce za srce“ koja je pobedila na prošlogodišnjem festivalu Melodije morja in sonca i još par pesama pre toga, koje su takođe bile jako uspešne.

Molim te, reci nam nešto o svojoj pesmi. :)

- Pesma je ritmična, ima latino vibe, puna strasti i ima priču iz mog života, ali više od ovoga vam ne smem kazati. Hihi ;)

Dosta popularnih izvođača će učestvovati na EMI. Koga smatraš alya4najvećom konkurencijom?

- Ove godine je EMA stvarno jaka, ima dosta poznatih izvođača i zato mi je teško reći ko je najveća konkurencija. Svima želim sve najbolje, ali naravno želim i pobediti, kao verovatno svi drugi…  Hahaha :)

Tvoja omiljena evrovizijska pesma?

- Pa možda zbog toga, jer sam ju skoro pevala na nastupu u Cankarjevom domu u Ljubljani, „Everyway that I can“ Sertab Erener, ona je moja naj naj. :)

I za kraj, da li bi bila ljubazna da našim čitaocima otkriješ nešto zanimljivo o sebi, nešto što ne zna baš svako?

- Ahh jao, to mi je najgore. :))) Ma ja sam plavuša iz severnog dela Slovenije, koja već od malena voli da peva i da se druži sa pozitivnim ljudima. :) Ove godine praznujem 15. godišnjicu svog rada. Juhej! :)

Često me poznaju po malo otkačenim stvarima, imidžu, pesmama i drugačijim koncertima. Pre par godina smo radili koncert u Zagrebu sa Croatian airlines-om u avionu, u letu. Tada je moj gost bio dragi, čuveni Massimo Savić, i kako da vam kažem, bilo je predivno. Posebno bih se zahvalila na pomoći Domnu Mavriču i Katji Mlakar. ;) Završamo koncertnu turneju #srcezasrce, koja je bila jako uspešna, i stvarno sam zahvalna mojoj vernoj publici za podršku. Jako sam aktivna i na društvenim mrežama, pa me možete pratiti na Instagramu, Fejsbuku i Snapchatu – AlyaMusic.

Alya, još jednom ti se puno zahvaljujem na odvojenom vremenu za intervju. U ime celog sajta želim ti sve najbolje u novoj godini i na predstojećoj EMI.

- Nema na čemu, bilo mi je zadovoljstvo! Hvala najlepše, takođe sve naj, naj, naj svima vama i svim pratiocima evropesme! :)