Rumunija_balon

Rumuni odabrali finaliste

Paula i Ovi u žiriju

Paula i Ovi u žiriju

Večeras je u studiju TVR-a u Bukureštu održano polufinale izbora ove zemlje za predstojeću Pesmu Evrovizije, u kome se predstavilo 15 takmičara. Domaćini večeri bili su Juliana Tudor i Dan Helčug, dok se iz tzv. grin ruma javljala Joana Voicu. Nakon svakog nastupa žiri u sastavu Paula Seling, Ovi Jacobsen (predstavnici Rumunije 2010. i 2014. godine), Luminiţa Anghel (predstavnica Rumunije 2005), Adrian Romcescu i Andrei Tudor davao je svoje komentare, a ono što je važno napomenuti, upravo je ova petorka večeras odlučivala o sudbini takmičara, dok će sud publici prepustiti tek u finalu.

Takmičari su nastupili sledećim redom (nastupe pogledajte klikom na naziv pesme):

  1. Elizé & No Stress – Fără bariere
  2. Cristina Vasiu – Set the skies on fire
  3. Tudor Turcu – Limitless
  4. Ramona Nerra – Save me
  5. Instinct – Petale
  6. Eduard Santha – Wild child
  7. Tavi Colen & Emma – We own the night
  8. Zanga – 2 sticle
  9. Ilinca feat. Alex Florea – Yodel it!
  10. Alexandra Crăescu – Hope
  11. Maxim – Adu-ţi aminte
  12. D-lema – Adventure
  13. M I H A I – I won’t surrender
  14. Ana Maria Mirică – Spune-mi tu
  15. Xandra – Walk on by

U revijalnom delu šoua nastupili su SuperChil bend sa ne manje od 28 ljudi na sceni, koji je uz muziku kojom dominiraju udaraljke, izvodio plesne tačke i akrobacije, kao i Ovidiu Anton, koji je održao svojevrsni mini-koncert, na kom je otpevao njegovu prošlogodišnju pobedničku pesmu „Moment of Silence“ i još neke sa svojim bendom ANTON.

Svaki član žirija je glasao evrovizijskim principom, dodeljujući 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10 i 12 poena, a njihovim zbrajanjem dobili smo 10 finalista, koje ćemo ponovo gledati kroz nedelju dana.

Detaljni glasovi žirija

Rumunija2017_polufinale_poeni

Maksimum od svih pet članova žirija dobio je duet Ilince i Aleksa Floree za kompoziciju sa elementima jodlovanja Dakle, u finale su se plasirali Ilinca feat. Alex Florea, Xandra, M I H A I, Cristina Vasiu, Instict, Ramona Nerra, Eduard Santha, Tavi Colen & Emma, Maxim  featuring Voiculet i Elizé & No Stress.

Rumunija2017_polufinale_finalisti