Foto: RTS
Foto: RTS

Tijana Bogićević predstavlja Srbiju u Kijevu

Predstavnica Srbije na 62. Pesmi Evrovizije biće srpska pop pevačica Tijana Bogićević. Odluku o srpskoj predstavnici doneli su urednici Muzičke redakcije RTS-a.

Foto: RTS

Foto: RTS

Tijana Bogićević (35) trenutno živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama. Već je učestvovala na Pesmi Evrovizije 2011. godine kao prateći vokal, kada je Srbiju predstavljala Nina Radojičić sa pesmom “Čaroban”. Evrovizijsko iskustvo smatra neprocenjivim i uvek je priželjkivala da se ponovo pojavi na toj pozornici. Takođe, oprobala se i kao solo izvođač na Beoviziji 2009. godine sa pesmom „Pazi šta radiš“.

Iskusan i uspešan evrovizijski tim autora

Autori ovogodišnje srpske pesme su muzički producenti, kompozitori i osnivači „SYMPHONIX INTERNATIONAL“: Borislav Milanov, Bo Persson, Johan Alkenas i Lisa Ann-Mari Linder. Kao autori radili su na mnogim projektima, a na Pesmi Evrovizije su ostvarili značajne uspehe i bili deo tima koji je 2014. godine pobedio na takmičenju sa Končitom Vurst i pesmom “Rise Like a Phoenix”. Autorski su tim numere „If Love Was A Crime“, sa kojom je Bugarska prošle godine osvojila četvrto mesto!

Tokom godina radili su zajedno ili odvojeno na mnogim albumima i sarađivali sa umetnicima kao što su Kelly Clarkson, John Legend, Kylie Minouge, Lady Gaga, Jonas Brothers, Tokio Hotel, Mary J. Blige, Armin Van Buren, Conchita Wurst, Jamiroquai…

Takmičenje za 62. Pesmu Evrovizije biće održano u Kijevu, Ukrajina. Polufinala su zakazana za 9. i 11. maj, dok je veliko finale 13. maja. Tijana će nastupiti u prvoj polovini drugog polufinala. Sve tri večeri RTS će emitovati u direktnom prenosu.

Priključite se diskusiji na forumu o predstavnici Srbije na Pesmi Evrovizije: Srbija na Pesmi Evrovizije 2017.

U iščekivanju Tijanine evrovizijske pesme, poslušajte njene hitove „Pazi šta radiš“ (Beovizija 2009), „Tražim“ (Radijski festival 2010), „Čudo“ (2013) i „Još jednom“ (2014, duet sa Aleksom Jelićem).

Izvor
  • RTS