Foto: RTS
Foto: RTS

Svečano ispraćen srpski tim za Kijev

Danas je u Radio-televiziji Srbije (RTS) održana konferencija za medije, povodom ispraćaja srpske delegacije u Kijev na 62. izdanje Pesme Evrovizije. Takođe je predstavljen tim koji će zajedno sa Tijanom Bogićević nastupiti u Kijevu.

Tijana će na kijevskoj evrovizijskoj sceni nastupiti u pratnji tri ženska prateća vokala Jelene Đurić, Sanje Bogosavljević i Jelene Pajić, uz plesni pokret igrača Borisa Vidakovića. Za vizuelni nastup biće zadužen reditelj Igor Basorović, koji je režirao i prošlogodišnji nastup Crne Gore, koreograf Staša Stanković, koja je radila i nastup Sanje Vučić, dok će se za Tijanin izgled pobrinuti stilista RTS-a Srđan Vekić, koji je osmislio kostime i šminker Aleksandar Đikić.

Na današnjoj konferenciji za medije, prisutne je prvo pozdravila Duška Vučinić – šef PR službe RTS-a, Olivera Kovačević – urednik zabavnog programa RTS-a, Anja Rogljić – šef srpske delegacije. Podršku Tijani Bogićević dala je i direktor Turističke organizacije Srbije Marija Labović.

Olivera Kovačević je kazala da je RTS-u čast što učestvuje na Pesmi Evrovizije, pošto je to najveće muzičko takmičenje na svetu. Tijani je poželela sreću i dobar rezultat u Kijevu.

RTS je prvi put dobio podršku od Turističke organizacije Srbije. Direktorka organizacije Marija Labović je navela da je ovo dobar način za promociju turističkih potencijala naše zemlje.

Šef delegacije Anja Rogljić je istakla da je RTS, u skladu sa ovogodišnjim sloganom Slavimo različitost, odabrao inostrane autore i ocenila je da bi to trebalo da bude podsticaj domaćim muzičarima da doprinesu ovom takmičenju. Ona je dodala da će nastup Tijane Bogićević pratiti tehnološke mogućnosti koje pružaju domaćini u Ukrajini.

Nakon obraćanja Anje Rogljić u hol je pristigao srpski tim za Kijev. Tijana je sa pratećim vokalima izvela refren pesme In Too Deep.

Dobrodošlicu u Ukrajinu i srećan put u Kijev Tijani je poželeo i ambasador Ukrajine u Srbiji Oleksandr Aleksandrović, poklonivši Tijani šal u nacionalnim bojama Ukrajine.

Kao što je i tradicija svake godine, zastavu Srbije Tijani je predala Sanja Vučić ZAA, prošlogodišnja predstavnica Srbije na Pesmi Evrovizije. Podršku Tijani je dala i Bojana Stamenov, predstavnica Srbije na Pesmi Evrovizije 2015.

Ovde možete pogledati snimak prenosa ispraćaja.

Pogledajte Tijaninu poruku fanovima!

Priredili: Nenad Pribak i Ivan Simonović

Upoznajte članove srpskog tima:

Jelena Đurić

Još kao dete pokazivala je talenat za pevanje. U osnovnoj i srednjoj školi bila je solista u oba školska hora sa kojima je i počela sa javnim nastupima i takmičenjima. Uporedo je pevala u crkvenom horu „Sveti Sava“. Pohađala je školu „Super voice“.

Jelena Đurić, ESC 2017

Od svoje osamnaeste godine se profesionalno bavi pevanjem kao solista mnogih bendova beogradske klupske scene, a ujedno i pevanjem pratećih vokala sa najpoznatijijim izvođačima i grupama na našim prostorima, kao i na muzičkom takmičenju „Operacija Trijumf“. 2008, 2013. i 2016. godine pevala je prateće vokale za Srbiju na Pesmi Evrovizije sa Jelenom Tomašević, „Moje 3″ i Sanjom Vučić. Takođe je bila finalista „Iks faktora“. Pobedila je na „Ohridskom festivalu“ u Makedoniji 2015. godine u duetu sa Vlatkom Ilievskim odnevši dva prva mesta – nagradu stručnog žirija i nagradu publike.

Sanja Bogosavljević

Sanja BogosavljevićRođena je u Beogradu 1979. godine. Nakon završene srednje muzičke škole studirala je klavir na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Godinama je aktivna na klupskoj sceni prestonice kao vokal naših vodećih kaver bendova.

Sanji je ovo četvrti put da se kao bek vokal pojavljuje na Evrosongu. Prethodno, nastupala je 2007. godine sa Marijom Šerifović, 2011. godine sa Ninom i 2015. sa Bojanom Stamenov. Sa grupom Bjuti kvins, koja je oformljena nakon Evrosonga 2007. godine imala je brojne zapažene nastupe, a iza njih ostao je i jedan objavljen album „Ne mogu te naći“.

Jelena Pajić

Rođena je 1984. godine. Od malena je pokazivala sklonost ka muziciJelena Pajić, pre svega pevanju, i već sa dvanaest godina stiče prva pevačka iskustva nastupajući sa bendom svoga oca Zorana koji je svirao gitaru. Već sa sedamnaest godina stiče prva iskustva u pevanju pratećih vokala radeći na turneji sa grupom Hari Mata Hari. Bila je član grupe Frenki, Skandal benda i grupe Radijacija. Pevala je prateće vokale na turnejama i lajv nastupima Željku Joksimoviću, Saši Matiću, Aci Lukasu, Ani Stanić, Kemalu Montenu i drugima. Studijski je otpevala preko dve stotine pesama, a njen vokal ispratio je mnoge naše muzičke zvezde među kojima su Aleksandra Radović, Marija Šerifović, Leksington bend, Lepa Brena i mnogi drugi. Godine 2015. je, kao jedna od pet pratećih vokala, nastupala na Pesmi Evrovizije sa Knezom, predstavnikom Crne Gore. Završila je menadžment na Quincy koledžu u Bostonu, SAD. Radila je i kao front desk menadžer u jednom od najpoznatijih njujorških studija, Quad Recording Studios.

Boris Vidaković

Boris VidakovićRođen je 1992. godine. Plesom se bavi od svoje sedamnaeste godine. Na početku plesao je uglavnom hip hop i brejk dens.

Studira savremeni ples na Institutu za umetničku igru u Beogradu. Član je plesnog kluba Dance factory sa kojim je 2016. godine osvojio prvo mesto u kategoriji Savremeni ples-formacije, na Evropskom prvenstvu održanom u Poljskoj. Povremeno je angažovan u Pozorištu na Terazijama i Bitef teatru.