KCGrad_ESC2017

Kolektivno gledanje finala Pesme Evrovizije u KC Grad

Finale 62. Pesme Evrovizije nas očekuje u subotu, 13. maja od 21 čas. Ako biste radije da prenos iz Kijeva gledate u većem društvu nego kod kuće, u Kulturnom centru GRAD organizuje se kolektivno gledanje najvećeg muzičkog takmičenja u Evropi.

Od marta ove godine, u KC Gradu kolektivno se gleda famozni rijaliti šou „RuPaul’s Drag Race“ uz nastupe lokalnih dreg kraljica. Kako je u subotu, 13. maja, finale Pesme Evrovizije, odlučeno je da se napravi poseban ESC + RPDR Viewing Party. Interesantno je da se pomenuti rijaliti šou prikazuje na Logo TV koja će drugu godinu zaredom prenositi finale Evrosonga na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država.

Veče počinje u 19h kada će se uz, za tu priliku posebno pripremljen koktel, Pink Lemonade, gledati bonus delovi prethodne epizode i nova, emitovana samo nekoliko sati pre toga.

Od 21h će se glasno i strasno pratiti predstavnici evropskih zemalja, njihove pop uzdanice, vrtoglave koreografije, drečavi i oni manje upadljivi kostimi i sve ostalo što donosi Evrovizija. U prostoru kapaciteta nekoliko stotina ljudi, finale će se pratiti na dve projekcije. Do kraja glasanja ulaz će biti besplatan, nakon čega se ulazi u noćni deo programa za koji cena ulaznice iznosi 300 dinara.

RPDR Serbia DJs (Alek Bošković i Vojkan Bećir) puštaće od ponoći najveće evrovizijske hitove u kombinaciji sa aktuelnim pesmama današnjih top lista, ali i pesme takmičara koji su prošli kroz RuPaul’s Drag Race. Besramna guilty pleasure kolekcija biće posebno začinjena lipsync izvođenjem hitova koje ste mislili da nikada nećete čuti u klubu, jer domaćice večeri su i performerke iz kolektiva Wyrd Sisters.

Predstavnik Švedske, Robin Bengtson, vas video porukom koju možete pogledati OVDE, poziva na okupljanje na ovom beogradskom događaju.

Kulturni centar GRAD nalazi se u beogradskoj Savamali, u Ulici Braće Krsmanović 4.

Više informacija o ovom događaju možete naći na:
fb.com/groups/RPDRserbia
fb.com/events/141990519674062