SlavkoKalezic_BarbaraDex

Slavko Kalezić dobitnik Barbara Dex nagrade

Završeno je još jedno glasanje za najlošije odevenog učesnika protekle Pesme Evrovizije. Ove godine Barbara Dex nagrada odlazi u ruke predstavnika Crne Gore, Slavka Kalezića, koji je na sceni nosio kostim crnogorske kreatorke Marine Banović-Džuver. Osim providne crne majice, rezultatu je sigurno doprineo Slavkov konjski rep koji je imao dominantnu ulogu u nastupu, kao i blještave uske pantalone.

Drugo mesto pripalo je predstavnicima Letonije, grupi Triana Park, a treće predstavnici Češke Republike Martini Barti.

Mada su organizatori ovog ne tako prestižnog, ali poznatog izbora, prošle godine najavili da će jubilarni 20. izbor za Barbara Dex nagradu biti i poslednji, zbog negodovanja fanova odlučili su da ulogu organizatora nadalje prepuste belgijskom veb-sajtu songfestival.be, koji je bio zadužen za ovogodišnje glasanje.

Prema rečima šefa crnogorske delegacije na Evroviziji, Sabrije Vulića, za ovogodišnje učešće Crne Gore potrošeno je 115.000 evra, od čega je 26.000 otišlo na plaćanje prenosa, odnosno kotizacije za učestvovanje. Crnogorski predstavnik je svoje učešće sa pesmom „Space“ završio u prvom polufinalu gde je zauzeo 16. mesto među 18 takmičara.

Pogledajte Slavkov nastup u polufinalu ovogodišnjeg Evrosonga: