Srbija_balon

Otvoren konkurs za srpsku kompoziciju na „Evrosongu 2018“

Radio-televizija Srbije je potvrdila učešće na „Pesmi Evrovizije“ u Lisabonu, u maju 2018. godine, i raspisala javni anonimni konkurs za izbor kompozicije koja će predstavljati Srbiju na najgledanijem svetskom muzičkom takmičenju. Konkurs je otvoren do 20. oktobra 2017. godine.

U cilju razvijanja i unapređenja muzičkog stvaralaštva u oblasti popularne muzike, Radio-televizija Srbije organizuje izbor predstavnika Srbije za međunarodno takmičenje „Pesma Evrovizije 2018“, koje će biti održano 8, 10. i 12. maja 2018. godine u Lisabonu, Portugaliji, u organizaciji Evropske radiodifuzne unije (EBU).

Selekciona komisija RTS-a sastavljena od muzičkih urednika RTS-a, od ukupnog broja blagovremeno pristiglih prijava po raspisanom konkursu, izabraće najviše do 10 kompozicija, rukovodeći se isključivo umetničkim kvalitetom tih kompozicija.

Ukoliko od pristiglih radova nijedna kompozicija ne bude ispunjavala potreban muzički kvalitet, RTS ima pravo da samostalno izabere kompoziciju.

Nakon izbora kompozicija od strane selekcione komisije, stručni žiri sastavljen od eminentnih muzičkih stvaralaca izabraće kompoziciju koja će predstavljati Srbiju na „Evrosongu 2018“.

Prijave na konkurs sa radovima dostavljaju se do 20. oktobra 2017. godine na adresu: JMU, Radio-televizija Srbije, Zabavni program, Muzička redakcija, Takovska 10, 11000 Beograd, sa naznakom za „Pesmu Evrovizije 2018“.

Izvor
  • RTS