Foto: Slobodan Sarić/RTS
Foto: Slobodan Sarić/RTS

Irina Brodić i Jana Paunović braniće boje Srbije na „Dečjoj pesmi Evrovizije“!

Irina Brodić i Jana Paunović braniće boje Srbije na takmičenju za „Dečju pesmu Evrovizije“ koje će se održati 26. novembra u Tbilisiju, u Gruziji. Muziku i tekst za pesmu „Ceo svet je naš“ napisali su Ognjen Cvekić, Lejla Hot, Irina Brodić i Jana Paunović.

U završnici nacionalnog konkursa RTS-a za predstavnika Srbije na takmičenju za „Dečju pesmu Evrovizije“, u specijanoj emisiji „Dečja pesma za Evropu“ predstavljene su tri kompozicije koje su prethodnim izborom muzičkih urednika RTS-a ušle u najuži krug takmičenja. Iako je Radio-televizija Srbije ranije najavila domaći izbor za subotu, specijalna emisija je zapravo snimljena u studiju RTS-a sinoć, te su odlučili da već danas saopšte imena srpskih predstavnica. Naravno, gledaoci će moći da pogledaju snimak emisije i premijerno čuju pesmu u zakazanom terminu, u subotu od 12:30 na Prvom programu RTS-a.

Pored pobedničke, u Studiju 9 Radio-televizije Srbije predstavljene su i pesme „Ove zvezde smo ti i ja“ koju je izvela Darija Vračević „Šta je svet bez ljubavi“ koju je otpevala Irina Arsenijević.

Transparentnim glasanjem stručni žiri u sastavu: kompozitor, aranžer i dirigent Vojkan Borisavljević, pevačica i nekadašnja učesnica na „Dečjoj pesmi Evrovizije“ Nevena Božović, dirigent hora „Kolibri“ Ljiljana Ranđelović, muzički urednik u RTS-u Čeda Hodžić i pevač Zoran Kiki Lesendrić, izabrao je pobedničku kompoziciju.

Izvor
  • RTS