LU2018_AT_GR_FI

Lični utisak – Austrija, Grčka i Finska

Na red za ocenjivanje večeras su došli predstavnici Austrije, Grčke i Finske. U nastavku slede komentari i ocene timova poznatih i naše redakcije.

13. Austrija – Nobody But You – Cesár Sampson

 

 

Tim Poznati

Tijana Bogićević: 

Cezar je moj drug, mnogo mi je pomogao prošle godine u Kijevu i proveo vreme sa našom delegacijom na probama tako da sam potpuno pristrasna ovde. On je pevao prateće vokale za Bugarsku prošle godine. Pesma je dobra, sa gospel elementima, a Cezar je otpevao odlično.
OCENA: 5

Vladimir Graić: 

Pismeno i vešto, ali nedovedeno do kraja, u celinu. Meni fino, ali da je ova pesma predstavljala Austriju pre samo par godina, bila bi u konkureciji za pobedu, ovako, garantovana sredina.
OCENA: 2-

Jovan Radomir: 

Moderni gospel. Cesar ima jako dobar glas i jako moćan refren, što je važno za ovo takmičenje. Dinamično! Očekujem dobar plasman za Austriju. Ova pesma me jako podseća na Nanovu pesmu „Hold on“ sa kojom je bio drugi u švedskom finalu prošle godine.
OCENA: 3

Tim Redakcija

Nenad Pribak: 

I ovo je jedan od favorita fanova. Meni solidno. Ništa više. Ne bih se iznenadio i da prođe i da ne prođe u finale.
OCENA: 2

Miloš Savić: 

Zaista zanimljiva i „velika“ pesma iz Austrije. Nešto što mogu da slušam svakodnevno, a sjajan gospel samo dodatno pojača utisak.
OCENA: 5

Saša Blagojević: 

Ovo je jedan od mojih favorita, apsolutno volim ovu pesmu, a nadam se da će i nastup biti odličan. Iskreno bih voleo da Cesar prođe u finale, mislim da mu je tamo mesto.
OCENA: 5

Vladimir Jovanović: 

Ok je pesma, ali ne ostavlja neki jači dojam. Prosek.
OCENA: 3

Ivan Simonović: 

Pesma je, pre svega, jako kvalitetno producirana i vidi se da je uložen trud u njenu izradu, a pored toga ima i hitične elemente. Mislim da će plasman zavisiti najviše od trenutka, odnosno, od toga kako će je ljudi prihvatiti u trenutku izvođenja, pošto ulazi u glavu tek nakon nekoliko slušanja, ali finale se ne dovodi u pitanje.
OCENA: 4

PROSEČNA OCENA
POZNATI: 3,33
REDAKCIJA: 3,80

14. Grčka – Oniro Mou – Yiana Terzi

 

 

Tim Poznati

Tijana Bogićević: 

Lepo je, tradicionalna grčka pesma… Sviđa mi se što je na grčkom.

OCENA: 4

Vladimir Graić: 

Meni je Grčka prijatno osveženje ove godine. Zadržali su svoj duh u izrazu. Doduše, ako su išli u pravcu energetski naraslog drugog dela pesme, trebalo je da ga nadgrade i odu do kraja u tome. Ovako, pesma se završila na polovini, po meni. Samo solidno, a moglo je više.
OCENA: 3-

Jovan Radomir: 

Ja sam uvek za etno elemnte u pesmama. To daje neki pečat pesmi. Nažalost u ovoj pesmi to preovladava. Nije jaka melodija koja se pamti. Voleo bih da su se Grci malo ugledali na Kiprane ove godine. Ova pesma neće dobiti moje glasove, iako mi se sviđaju etno elementi.

OCENA: 2

Tim Redakcija

Nenad Pribak: 

Jedan od mojih favorita. Opet mistika, sjajna atmosfera i naravno grčki koji nam je svima nedostajao. Nadam se da će Grčka biti u TOP 5.
OCENA: 5

Miloš Savić: 

Odlična pesma iz Grčke, mistična, ističe se melodijskom linijom, a i vokalom. Ima prostora i za spektakularan nastup bez obzira na tempo pesme.
OCENA: 5

Saša Blagojević: 

Sjajni etno zvuci i što je najvažnije – na grčkom, nedostajao mi je taj jezik na ESC. Pesma je moćna, verovatno će takav i nastup biti, te ja nemam šta da dodam sem jedne velike petice .
OCENA: 5

Vladimir Jovanović: 

Grčka ove godine puca na visoko i to sasvim opravdano. Pesma sa ovim etno elementima i grčkim tekstom zasigurno ostavlja dobar dojam i izdvaja je od ostalih pesama. Takođe, ima tu neku evrovizijsku energiju pogotovo u drugom delu pesme. Grčka se ove godine bori za pobedu.
OCENA: 5

Ivan Simonović: 

Zanimljiva i mistična pesma koja će sigurno ostvariti dobar rezultat na takmičenju. Nadam se da će uspeti da se izdvoji pored svih modernih pop kompozicija svojom mistikom i pomoću grčkog jezika.
OCENA: 4,5

PROSEČNA OCENA
POZNATI: 3,00
REDAKCIJA: 4,90

15. Finska – Monsters – Saara Aalto

 

 

Tim Poznati

Tijana Bogićević: 

Top 40 kinda song. Ovo je radio friendly pesma, ali nisam sigurna u upset na ESC.
OCENA: 3

Vladimir Graić: 

Još jedna od istih pesama… Čak je i harmonska raspodela najizlizanija u poslednjih desetak godina. Mogli su mnogo bolje. Od Finske uvek očekujem neki „gothic“, i kada ga ne dobijem, razočaran sam.
OCENA: 1

Jovan Radomir: 

Finci su ove godine u nekom trendu kada flertuju sa tropiko haus zvukom. Iako je taj zvuk po meni već prošao. Produkcija je mogla da bude još jača. Malo je mlako za ovakav flert. Sve u svemu dobar pokušaj koje nije stigao do samog cilja.
OCENA: 3

Tim Redakcija

Nenad Pribak: 

OK, Sara Alto konačno na evroviziji. Nije loše. Svašta će biti u top prvom polufinalu.
OCENA: 3

Miloš Savić: 

Konačno je došao Sarin red i mislim da joj „Monsters“ daje puno prostora za dobar šou na sceni. Jedna od boljih pesama ove godine.
OCENA: 4

Saša Blagojević: 

Ovo će biti pokolj vidim ja, toliko dobrih pesama u jednom polufinalu nije odavno bilo. Odlična mi je ova finska pesma, ali bojim se da Finska neće videti finale. Mislim da će im nastup biti loš, nadam se da grešim, jer mi je pesma za 5.
OCENA: 5

Vladimir Jovanović: 

Pesma nije loša, ali toliko puta smo već imali priliku da čujemo ovakvu vrstu pesama na Evroviziji. Ali, iako je ovaj žanr učestao, pesma može da se sluša.
OCENA: 4

Ivan Simonović: 

Hitična radijska pesma, koja uz dobar nastup može visoko. Ali, ako ne budu iskoristili pop zvuk i ne budu uskladili nastup, biće problema za Finsku. Zbog raznovrsnosti, voleo bih da vidim i ovo u finalu.
OCENA: 4

PROSEČNA OCENA
POZNATI: 2,33
REDAKCIJA: 4,00