LU2018_BG_MK_HR

Lični utisak – Bugarska, Makedonija i Hrvatska

Večeras ocenjujemo predstavnike naših komšijskih zemalja – Bugarske, Makedonije i Hrvatske.

10. Bugarska – Bones – Equinox

Tim Poznati

Tijana Bogićević: 

Bugarska nastavlja sa slanjem dobrih pesama. Mislim da neće postići uspeh kao Kristian prošle godine, ali očekujem finale.

OCENA: 3,5

Vladimir Graić: 

Bugarska par godina unazad ima odlične pesme i predstavnike. Boris (jedan od autora), ako se ne varam, vec trecu godinu za redom piše pesme za Bugarske predstavnike, ali i za Srbiju 2017. Veoma talentovan autor. Ove godine je, možda, dao i najbolju pesmu. Jako, veliko, moderno. Za moj ukus, već mnogo puta čuto i, verovatno, zbog toga neće pobediti. Sjajna Bugarska!
OCENA: 4

Jovan Radomir: 

Svaka čast Bugarima. Oni stvarno prate trendove svetske muzike u zadnjih par godina i baš imaju jake predstavnike. Meni je Poli Genova pre par godina možda i bila najjača pesma u Stokholmu. Ovo je jako dobra produkcija, ali mozda malkice anonimna. Pesma bi trebalo da uđe u finale.
OCENA: 3

Tim Redakcija

Nenad Pribak: 

Ovu pesmu zaista volim, moderna, mistična. Mislim da je baš mistika to što mi se i najviše sviđa. Ja verujem da ova pesma može do pobede.
OCENA: 5

Miloš Savić: 

Bugari su se potrudili da i ove godine budu moderni i u ulozi jednog od favorita za pobedu. Pesma je lepa, glasovi tu i tamo, povremeno mi ne prija spoj njihovih glasova, ali pretežno je dobra stvar.
OCENA: 4

Saša Blagojević: 

Puno ljudi voli ovu pesmu, meni je ok sve do refrena, jer mi zvuči prejeftino u refrenu. Nisam fasciniran, ali zbog strofa koje mi se dopadaju dajem trojku.
OCENA: 3

Vladimir Jovanović: 

Zanimljiva pesma koja će napraviti zapažen rezultat. Sviđa mi se melodija i ima to nešto što te tera da je ponovo slušaš. Bugarska treću godinu za redom održava taj neki kvalitet.
OCENA: 5

Ivan Simonović: 

Dobra pesma, koja, iako je sporog ritma, ulazi u glavu, ali tek posle nekoliko puta. Iako se meni dopada, bojim se da, ako ne bude dobrog nastupa, neće ostati upamćena kod gledalaca. Ako bude, biće to dobar ESC paket.
OCENA: 4,5

PROSEČNA OCENA
POZNATI: 3,50
REDAKCIJA: 4,30

11. Makedonija – Lost and Found – EyeCue

Tim Poznati

Tijana Bogićević: 

Super! Odlicna Pevačica i vrlo zanimljiva pesma.

OCENA: 4,5

Vladimir Graić: 

Ovo uopšte nije loše. Buni me samo previše nekonzistentnosti u samom toku pesme. Previše je promena, a nedostaje nešto što ih spaja, kičma. Dobro otpevano. Po meni, zaslužuje bolji plasman od ovoga koji trenutno drži na kladionicama.
OCENA: 2+

Jovan Radomir: 

Bravo Makedonci. Jako simpatična pesma. Interesantan miks stilova. Refren je jako dobar, ostalo malkice dosadno. Želeo bih da bude malo više energije. Plašim se da ovo neće da zvuči 100% dobro uživo. Gledao sam neki prenos iz Tel Aviva i bilo je dosta falširanja, možda zbog treme ili zbog verzije koju su izveli. Nadam se da grešim.

OCENA: 3

Tim Redakcija

Nenad Pribak: 

Makedonija ima opet modernu pesmu, veoma zanimljivu. Iskreno malo mi je dosadna do refrena, koji je taj koji vadi čitavu atmosferu u pesmi. Moguće da Makedonija može do finala, ali nažalost nalazi se u veoma jakom polufinalu.
OCENA: 3

Miloš Savić: 

Ovo je vrsta pesme koja mi ne izaziva neku posebnu reakciju ali je suštinski dobra. Fina melodija, sve je pristojno, nadam se upečatljivom nastupu u Lisabonu.
OCENA: 3,5

Saša Blagojević: 

Makedonija je super moderna, zaista sjajna pesma, da je slabija konkurencija bila bi kandidat za pobedu. Nadam se da će Makedonci imati dobar nastup, jer kič i neosmišljeni nastupi njih uvek koštaju finala. Želim im da ove godine prođu u finale, potpuno zasluženo. Naravno da je petica.
OCENA: 5

Vladimir Jovanović: 

Pa braćo Makedonci, vi ne odustajete ma šta god da se desi. Šalu na stranu, fina pesma koja paše uhu, ima taj neki radijski melos, ali mislim da će i ove godine Makedonija ostati u polufinalu. Da je ovu pesmu poslala neka druga zemlja tipa Švedske ne bi bilo sumnje o finalu. Ovako videćemo kako će zvučati u Lisabonu.
OCENA: 5

Ivan Simonović: 

Ovo je tip pesama koji volim. Mešavina različitih stilova i preokreti koji doprinose dinamici pesme su nešto što najviše volim kod evrovizijskih pesama. Makedonija uz dobar nastup može i do finala, ali se bojim da se neće istaći u konkurenciji koju ima u ovom polufinalu. Držim im palčeve svakako!

OCENA: 4,5

PROSEČNA OCENA
POZNATI: 3,17
REDAKCIJA: 4,20

11. Hrvatska – Crazy – Franka

Tim Poznati

Tijana Bogićević: 

Dobra pesma i dobra Franka. Mislim da Hrvatska ima dobre šanse.
OCENA: 4

Vladimir Graić: 

Po prognozama, bez sansi za visok plasman. Kao i u slucaju Makedonije, mislim da zasluzuje bolji tretman! Dobra pesma, blago retro, ali lepo spakovano i otpevano. Nazalost, vec nekoliko godina unazad, pokazuje se da ovaj nas region vise nije bitan na ESC mapi. Sasvim solidan utisak.
OCENA: 2+

Jovan Radomir: 

Ovo je pokušaj da bude urbano, ali na kraju ispade dosadno. Svega pomalo u nekom čudnom miksu.. „Roses and horses in the rain make it forever“?? Šta to znači? Bilo bi mnogo bolje da je Franka pevala na hrvatskom. Franka ima harizmu, ali pesma nema. Šteta!
OCENA: 2

Tim Redakcija

Nenad Pribak: 

Pesma mi je OK. Pesma atmosferom u nekim momentima podseća na našu In too deep. Franka je dobra pevačica. Preostaje da vidimo i nastup. Nisam siguran za finale.
OCENA: 3

Miloš Savić: 

Toliko se najavljivalo nešto posebno, neviđeno, očekivalo se puno od Franke, ali eksperiment nije najbolje uspeo. Ima interesantnih delova i dovoljno prostora za efektan nastup, ali sama pesma deluje
nedovršeno.
OCENA: 2,5

Saša Blagojević: 

Odmah za Makedoncima i Hrvati, kojima nažalost ne predviđam finale, mada mi je pesma ok, ali se bojim da će u ovom polufinalu proći poprilično nezapaženo.
OCENA: 3

Vladimir Jovanović: 

Još jedan naš sused, ovog puta sa zapada. Pesma nije Bog zna sta, ali ipak ima neki šmek koji je izdvaja od ostatka pesama. Mislim da će prolazak bas zavisiti od nastupa, ukoliko bude nešto slično spotu, velike su šanse za još jedno finale.
OCENA: 5

Ivan Simonović: 

Citirao bih Šekspira: „Mnogo buke ni oko čega“. Najavljivana je neviđena pesma, ultra moderni hit i slično, a dobili smo dosadnu pesmu sa dobrim spotom. Ako nastup bude sličan spotu, u šta sumnjam, možda bude finala.
OCENA: 2,5

PROSEČNA OCENA
POZNATI: 2,67
REDAKCIJA: 3,20