LU2018_IL_BY_EE

Lični utisak – Izrael, Belorusija i Estonija

Nakon vikend pauze nastavljamo sa ocenjivanjem učesnika na Pesmi Evrovizije 2018. u Lisabonu. Danas pričamo o još tri učesnika prvog polufinala. Vreme je za pesme iz Izraela, Belorusije i Estonije.

7. Izrael – Toy – Netta

 

 

Tim Poznati

Tijana Bogićević: 

Moderno, zanimljivo, dojmi se svakako mlađoj publici. Meni se ne sviđa.
OCENA: 1,5

Vladimir Graić: 

Eto, tako izgleda kada neko razmislja da bude zapazen „na prvu“. Od prvog takta sam cekao sta je to sledece. Melodija nebitna, ako je uopste ima. Paket je sjajan. Razumljivo da ovako visoko stoji na kladionicama.
OCENA: 5-

Jovan Radomir: 

Ovo slusam sa velikim osmehom na licu. Hit u svim pogledima. Potencijalna pobednica! Volim kad me pesme iznenade i gde ima dinamike. Ova pesma je 100 % Netta. Niko drugi ne bi ovo mogao da izvede kao ona. Sve je originalno i dobro. Ovde se lepo spaja humor i ozbiljna poruka.
OCENA: 5

Tim Redakcija

Nenad Pribak: 

Favorit većine fanova. Ja ne mogu da kažem da mi ne privlači pažnju, ali nekako se nisam konektovao sa ovom pesmom i pevačicom. Mislim da sam jedan od malobrojnih koji misle da ovo neće pobediti.
OCENA: 3

Miloš Savić: 

Netta nam donosi osveženje na evrovizijsku scenu pesmom koja drži pažnju sve vreme. Hitična je, može da digne na noge, ali nije mi za čistu peticu zbog pojedinih elemenata koji podsećaju na nekakvo groktanje i kreveljenje i kao takvi mi ne prijaju..
OCENA: 4,5

Saša Blagojević: 

Moj favorit, ali i favorit većine fanova i kladionica, ne volim kad se utopim u masu, ali šta da radim kad je stvarno u kompletu najbolji proizvod ove godine, pevačica i pesma se jako dobro slažu, melodija je zarazna, poprilično originalna, zanimljiva, zarazna. Očekujem pobedu Izraela i vrhunski šou na sceni. Naravno maksimalan broj bodova za Neticu.
OCENA: 5+

Vladimir Jovanović: 

Na početku mi je ova pesma bila iritantna, ali posle nekoliko slušanja i njenog nastupa u Izraelu, sam dojam o pesmi se popravio. Pesma je u klasi Verke Serdučke, sa bizarnim delovima kokodakanja i brzog i pamtljivog ritma. Iskreno se nadam da ovo neće pobediti, ali mora se odati priznanje na toj nekoj autentičnosti što je Evroviziji bar u danasnje vreme potrebno.
OCENA: 5

Ivan Simonović: 

Kada sam prvi put čuo pesmu, pomislio sam „šta je ovo?“, ali kasnije se utisak popravio, međutim, ne u velikoj meri. Objektivno gledano, pesma je pravi evrovizijski paket – drugačija je, dinamična i definitivno se izdvaja u odnosu na ostale. Dok ne vidim nastup, ne mogu da tvrdim da će da pobedi, ali biće sigurno u top 10, ali nije nešto što mi se dopada.
OCENA: 3,5

PROSEČNA OCENA
POZNATI: 3,83
REDAKCIJA: 4,20

8. Belorusija – FOREVER – ALEKSEEV

 

 

Tim Poznati

Tijana Bogićević: 

Nije loše.

OCENA: 2,5

Vladimir Graić: 

Sasvim solidno. Lepo skockano, ali sve vreme je jedna ravna linija. Previše zatvoreno melodijski i energetski. Prosek, za moj ukus.
OCENA: 4

Jovan Radomir: 

Lepa pesma sa lepom melodijom, ali za ovakve pesme treba više slusanja da bi ostavile jak utisak. Nadam se da je Aleksejevu dovoljno samo tri minuta. Ipak mislim da prolazi u finale.

OCENA: 3

Tim Redakcija

Nenad Pribak: 

Ova pesma mi se sviđa, moderna, zanimljiva…pevač ima glas baš za ovu pesmu. Mislim da će Belorusija da se plasira visoko.
OCENA: 4

Miloš Savić: 

Solidna pesma iz Belorusije, za moj ukus znatno slabija od prošlogodišnje, ali možda zbog popularnosti Aleksejeva kod Sovjeta ima šanse da prođe bolje. Nije mi se dopao nastup na nacionalnom izboru, previše je kiča bilo za ovakvu vrstu pesme, pa se nadam da će u Lisabonu biti nešto prikladnije od svetlećeg odela.
OCENA: 3

Saša Blagojević: 

Još jedna pesma koju baš volim, ima da se nauživam dok budem gledao zaredom Češku, Izrael i Belorusiju Jako mi se dopada melodija, njegovo pevanje i nije nešto, ali verujem da će to fino zvučati. Refren mi je super, stoga 5 bodova i za Belorusiju.
OCENA: 5

Vladimir Jovanović: 

E ovo je jedna tipicna evrovizijska pesma čiji plasman zavisi od njenog izvođenja i tog nekog nastupa. Ova pesma ima sve što je potrebno za dobru pesmu i dobar plasman na Evroviziji, al nekako ipak ne ostavlja jak utisak.
OCENA: 3

Ivan Simonović: 

Pesma je moderna, prati pop trendove, ali mi ovde nedostaje nekakav vrhunac. Za mene je daleko od favorita. Glas pevača mi je prosečan, ali se idealno uklapa u ovu pesmu. Svakako će gotovo sigurno završiti u finalu, a tamo zavisi od izvođenja i scenskog nastupa.

OCENA: 3

PROSEČNA OCENA
POZNATI: 3,17
REDAKCIJA: 3,60

9. Estonija – La Forza – Elina Nechayeva

 

 

Tim Poznati

Tijana Bogićević: 

Operska diva! Zanimljivo vrlo!

OCENA: 4

Vladimir Graić: 

Ovo je jedna od pesama sa licnim pecatom. Svi cemo se sloziti da ona nece pobediti ove godine, ali da cemo je prepoznati kao jedinstvenu, sigurno hocemo. Velika pesma, odlicne atmosfere i izvedbe. Sjajna energija. Velika pohvala autorima. U samom vrhu, sigurno.
OCENA: 4

Jovan Radomir: 

Nikad nisam bio ljubitelj miksa opere i Eurosonga, jednostavno postane prepotentno. Ovo nije mesto za to. Sorry. Elina peva fantastično, ali mi neće biti žao ako ne uđe u finale. Koliko puta smo već videli projekcije na ogromnoj haljini. Čim se neko previše trudi oko nastupa, onda se krije loš kvalitet pesme.
OCENA: 2

Tim Redakcija

Nenad Pribak: 

Meni se Estonija dopada, lično volim operski zanr na Pesmi Evrovizije. Elina je odličan vokal, samo ne znam kako će to proci kod publike jer ovakve pesme ranijih godina nisu dobro prolazile. Finale je sigurno.
OCENA: 4

Miloš Savić: 

Elina je verovatno jedan od najboljih vokala ove godine, ali nisam pristalica pesama koje su tokom celog trajanja u operskom maniru, jer mi nemaju neki evrovizijski duh. Sigurno će se istaći zbog glasa i haljine i mogla bi dobro proći u Lisabonu, a kod mene neka bude osrednje ocenjena.
OCENA: 2,5

Saša Blagojević: 

Ovu pesmu ću iskoristiti za odlazak u toalet. Glupost neviđenih razmera, ona samo vrišti, nit melodije, nit pesme, ničega sem neoriginalne haljine koja, možeš misliti, menja boje. Originalno do bola. Užas. Od svih kao operskih pesama koje su ikada bile na Evroviziji ova je ubedljivo najgora. Ustvari ovde ničeg nema sem tih visokih, nepovezanih, tonova. Pogađate koju ocenu sam joj dao.
OCENA: 1-

Vladimir Jovanović: 

Hvala Estoniji sto nam je i ona poklonila pesmu koja nije na engleskom. Šalu na stranu, ovo je jedna ozbiljna pesma čiji se plasman zaista teško može predvideti, jer ovo je pesma koja nesumnjivo ima kvalitet i to nesto sto je izdvaja, e sad zavisi kako će je prihvatiti publika, pogotovo ona mlađa…
OCENA: 5

Ivan Simonović: 

Još jedna baltička uspavanka u prvom polufinalu. Ne znam, meni ovde nije ništa novo, a nema ničega po čemu bih je razlikovao, osim po glasu. Ipak, mislim da ovo ima šanse da prođe kod prosečnog gledaoca Pesme Evrovizije, koji nije ranije čuo pesmu. Uz dobar nastup, može da se izdvoji i da izbori dobar plasman u finalu.
OCENA: 2,5

PROSEČNA OCENA
POZNATI: 3,33
REDAKCIJA: 3,00