LU2018_AM_CH_IE_CY

Lični utisak – Jermenija, Švajcarska, Irska i Kipar

Večeras zaključujemo ocenjivanje učesnika prvog polufinala Pesme Evrovizije 2018. Vreme je za ocenu su predstavnika Jermenije, Švajcarske, Irske i Kipra. U nastavku slede komentari i ocene timova poznatih i naše redakcije.

16. Jermenija – Qami – Sevak Khanagyan

Tim Poznati

Tijana Bogićević: 

Mnogo mi se sviđa ova pesma! Super je energija i produkcijski pesma raste sva 3 minuta. Ovo mi je favorit.
OCENA: 5

Vladimir Graić: 

To su te progresivne „middle tempo“ pesme, u kojima od trećeg takta vec znaš šta te čeka u drugom minutu. Ništa novo, nista originalno, nista da iznenadi, da šokira. Evo već se ničega ne sećam…
OCENA: 1

Jovan Radomir: 

Bravo za Sevaka. Lepa pesma. Negativno je sto je jedna od mnogih balada. Teško je zapamtiti ovakve pesme. Balada u moru balada. Ipak je jedna od jačih balada i mislim da ulazi u finale.
OCENA: 3

Tim Redakcija

Nenad Pribak: 

Dosadno. Mogla bi Jermenija da ostane po drugi put bez finala.
OCENA: 1

Miloš Savić: 

Lepo što čujemo jermenski jezik, što daje posebnu notu pesmi. Pesma je očigledno rađena po evrovizijskom šablonu, krene lagano i dostiže vrhunac pred kraj pesme, što je nešto što baš volim, iako nema ovde nečeg inovativnog.
OCENA: 3,5

Saša Blagojević: 

Ovo mi se ne sviđa, dosadno mi je i nemam neki komentar. Kec.
OCENA: 1

Vladimir Jovanović: 

Odlična balada, koja je po mom mišljenju veoma skladno uklopljena i ima tu neku energiju koja je neophodna i još je na jermenskom jeziku. Pesma je stvarno odlična, a mislim da ce još bolji utisak da ostavi prilikom samog nastupa uživo.
OCENA: 5

Ivan Simonović: 

Lepa i produkciono dobro izrađena pesma, ali meni potpuno nezanimljiva. Ne izlazi iz svog obrasca i nema nikakav vrhunac koji bi je izdvojio od drugih balada. Biće napeto u ovom polufinalu, ali mi se čini da će Jermenija uspeti da prođe.
OCENA: 3

PROSEČNA OCENA
POZNATI: 3,00
REDAKCIJA: 2,70

17. Švajcarska – Stones – Zibbz

Tim Poznati

Tijana Bogićević: 

Nije loše. Malo mi je posle poslušanih pesama utisak kao da svi previše pažnje posvećuju produkciji, a ne samoj pesmi. Nema dobrih melodija ove godine.

OCENA: 2,5

Vladimir Graić: 

Više puta u ovoj analizi sam već komentarisao ovu istu pesmu… Želeo sam da je isključim posle pola minuta, ali zbog obećanja OGAE-u da ću pažljivo slušati sam ostao do kraja. Pretenciozna praznina.
OCENA: 1

Jovan Radomir: 

Ovo bih ja mogao da slušam svaki dan dok se vozim po gradu. Nažalost, ovo ne prolazi u ovom takmičenju, ali po meni je jako dobra pesma. Energija i refren su u lepom skladu. Ova pevačica je prava zvezda! Volim da ima malo pop roka na Eurosong. Dobro je da pesma ima ozbiljnu poruku i ja bih ovo voleo da vidim u finalu.

OCENA: 4

Tim Redakcija

Nenad Pribak: 

Mislim da Švajcarska i sa boljim pesmama od ove nije prolazila u finale. O ovome nemam utisak.
OCENA: 1

Miloš Savić: 

Fina pesma, ne znam koliko se može istaći u Lisabonu, ali svakako vredi poslušati. Zna da dosadi jer je prilično ravna.
OCENA: 2,5

Saša Blagojević: 

Onako, nit smrdi nit miriše, nemam neki poseban utisak. Daleko je od finala realno, čisto da popuni prostor.
OCENA: 2

Vladimir Jovanović: 

Pesma nije loša, al nekako nit smrdi nit miriše, a mislim da je to najgore što može da se desi nekoj pesmi na Evroviziji.
OCENA: 2

Ivan Simonović: 

Pesma je moderna, ali nije za ovo takmičenje. Ništa me nije povuklo da je poslušam ponovo.
OCENA: 1,5

PROSEČNA OCENA
POZNATI: 2,50
REDAKCIJA: 1,80

18. Irska – Together – Ryan O’Shaughnessy

Tim Poznati

Tijana Bogićević: 

Sviđa mi se jako ova pesma. Irci su stvarno uvek na visini zadatka!
OCENA: 5

Vladimir Graić: 

Izgleda da muzički trendovi nisu isli na ruku Irskoj. Gde je ona moćna ESC industrija? Iako provejava Ed Širan iz ove pesme (koga inače jako cenim), ovo je prijatno za slušanje, ali danas potpuno nebitno.
OCENA: 2-

Jovan Radomir: 

Irska = balada. Stvarno! Toliko dobrih autora u Irskoj i opet nam šalju nešto totalno anonimno i bez inspiracije. Ovakvih pesmama ima mali milion na Youtube-u gde neki novi klinci sami predstavljaju svoje pesme, i to sto puta bolje. Počnite iz početka i napravite kako treba. Ovo je kao čaša mlake vode. Ovo ne prolazi.
OCENA: 1

Tim Redakcija

Nenad Pribak: 

Ova pesma limunada mi se ne sviđa. Iskreno ne volim ovakve pesme.
OCENA: 1

Miloš Savić: 

Na Evroviziji očekujem nešto što se izdvaja, što iskače iz uobičajenih šablona, a iako irska pesma nije takva, veoma mi prija i opušta me.
OCENA: 3,5

Saša Blagojević: 

Simpatična mi je ova pesmica, ali samo toliko, osrednji kvalitet, osrednji pevač koji predstavlja zemlju ispod svakog proseka što se Evrovizije tiče poslednjih godina. Ryan nema mnogo šansi. Ocenjujem ga trojkom – osrednje
OCENA: 3

Vladimir Jovanović: 

Na početku mi je ova pesma bila baš loša, ali usled nekoliko slušanja malo se popravio utisak, ali i dalje slabo za finale. Jedino što bi moglo da je progura to je ta propaganda u spotu, a moguće i nastupu.
OCENA: 3,5

Ivan Simonović: 

Pokušaj kopiranja Eda Širana, ali neuspešan. Ovakve pesme retko prolaze na Evroviziji. Previše je spora, ravna, čak mogu reći nebitna. Idealna za slušanje pred spavanje, ali u ovakvoj konkurenciji, boriće se za poslednje mesto.
OCENA: 2

PROSEČNA OCENA
POZNATI: 2,67
REDAKCIJA: 2,60

19. Kipar – Fuego – Eleni Foureira

Tim Poznati

Tijana Bogićević: 

Još jedna seks bomba… Ne volim ovakve pesme, ali mislim da će se dobro plasirati.
OCENA: 
2,5

Vladimir Graić: 

Na trenutak sam pomislio da je neko pustio bugarsku pesmu od pre dve godine… Svejedno, sve isto, sve ravno, sve čuto. Samo ove godine na ESC barem pet puta. Velika kriza autorstva u celom svetu…
OCENA: 1

Jovan Radomir: 

Moj dobri prijatelj Alex P stoji iza ove pesme. Majstor za masu svetskih hitova iza sebe, ali nikad nije zaboravio svoje korene. On majstorski sklapa najnovije elemente muzike i stvara nove etno elemente. Ova pesma je totalni hit!! Po meni je pobednička u svakom pogledu. Bilo šta da se desi, ova pesma ima da se vrti svuda u Evropi, mark my words! Eleni je vatra!!
OCENA: 5

Tim Redakcija

Nenad Pribak: 

Kipar dobar. Mislim da može do finala. Zavisi od nastupa.
OCENA: 4

Miloš Savić: 

„Fuego“ hvata na prvu, može dobro da se đuska uz pesmu što će fanovi sigurno ceniti, a verujem da atraktivna Eleni sprema i dobar nastup za Lisabon.
OCENA: 4,5

Saša Blagojević: 

Ovu pesmu tek počinjem da volim, nije mi bila nešto do sad, trebalo joj je vremena da nađe put do mene Ne predviđam bog zna kakav uspeh, na granici da se plasira u finale, u zavisnosti koliko bude dobra, odnosno koliko drugi (favoriti) budu loši.
OCENA: 4-

Vladimir Jovanović: 

Brza i energična pesma, ali ništa više od toga. Kod mene ne ostavlja neki jak utisak, niti želju da je opet poslušam.
OCENA: 2

Ivan Simonović: 

Ova pesma mi zvuči kao mešavina svetskog hita i klasične brze evrovizijske pesme. I to dobra. Uz dobar nastup, Kipar bi trebalo da prođe u vrh ovogodišnje tabele.
OCENA: 4

PROSEČNA OCENA
POZNATI: 2,83
REDAKCIJA: 3,70