LU2018_PT_ES_GB

Lični utisak – Portugalija, Španija i Ujedinjeno Kraljevstvo

Večeras pravimo malu pauzu od polufinalista i komentarišemo učesnike tri zemlje koje učestvuju direktno u finalu, a koje glasaju u prvom polufinalu. U nastavku slede komentari i ocene timova poznatih i naše redakcije za zemlju domaćina Portugaliju, Španiju i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Portugalija – O jardim – Claduia Pascoal

 

 

Tim Poznati

Tijana Bogićević: 

I ova pesma prođe, a ja još čekam da počne. Ne sviđa mi se.
OCENA: 1,5

Vladimir Graić: 

Ništa posebno. Posle prošlogodisnjeg velikog uspeha i zaista sjajne pesme, očekivao sam više ove godine od zemlje domaćina. Bled utisak, totalno.
OCENA: 1+

Jovan Radomir: 

Domaćin nastavlja nekim sličnim putem kao prošle pobedničke godine. Ovo se razlikuje od prošle godine na toliko raznih načina da ne želim ni da komentarišem. Mogu da konstatujem da ne žele da ponovo pobede i ove godine.
OCENA: 1

Tim Redakcija

Nenad Pribak: 

O ovoj pesmi ne znam šta da mislim. Ne mislim da će postići neki uspeh.
OCENA: 2

Miloš Savić: 

Dosadnjikava pesma, što je često karakteristično za Portugalce, iako ova pesma nije toliko staromodna kakve inače imaju na svom nacionalnom izboru.
OCENA: 2

Saša Blagojević: 

Nisam oduševljen finalistima ove godine, pa ni domaćinom. Slabo mi je to. Ne dopada mi se jednostavno.
OCENA: 2-

Vladimir Jovanović: 

Hmm nekako mi je ovo previše dosadno, ravno, mada pevačica ima lep glas, ali ostaje samo na tome. Dosadno.
OCENA: 2

Ivan Simonović: 

Dosadno. Niko nije dva puta pobedio na istu foru.
OCENA: 1

PROSEČNA OCENA
POZNATI: 1,17
REDAKCIJA: 1,80

Španija – Tu canción – Amaya & Alfred

 

 

Tim Poznati

Tijana Bogićević: 

Slatki su.  :-D
OCENA: 2,5

Vladimir Graić: 

Još jedna potvrda da je sveprisutna kriza autorstva. Čista reciklaža. Daleko od toga da je ružno, da je nepismeno, ali ako već ne prati trendove, da bi barem bilo progresivno, onda mora da ima nešto samosvojno, upečatljivo. Ovako… ništa baš.
OCENA: 1+

Jovan Radomir: 

Ja sam očekivao da će barem Španija da pošalje nešto moderno i energetično u regeton fazonu poput J Balvin, Malume i sličnih, ali NE, nego baladu. Stvarno. Baš sam se razočarao. Simpa baladica, ali ništa posebno.

OCENA: 2

Tim Redakcija

Nenad Pribak: 

Ovo je tako dosadna pesma i ne razumem visoku poziciju na kladionicama. Nekako, ovakve njanjave pesme nisu ono što volim na Evroviziji
OCENA: 1

Miloš Savić: 

Još jedna sasvim obična pesmica čiji se kraj baš i ne nazire lako. Nadam se da će ostati zaljubljeni i nakon Evrovizije :)
OCENA: 1,5

Saša Blagojević: 

Uz Estoniju mi je ovo najgroznija pesma ove godine. Sve mi je ljigavo u ovoj pesmi – i kako oni pevaju, i kako prave face i sama pesma i njihovi glasovi – jezivo.
OCENA: 1-

Vladimir Jovanović: 

Odlična balada, od početka do kraja. Sviđa mi se ta gradacija od sporijeg ritma i uspavanke pa do moćnog završetka. Mislim da bi sa ovom pesmom Španija konačno mogla da napravi neki dobar rezultat.
OCENA: 5

Ivan Simonović: 

Ovo dobijemo kada se predstavnik bira putem rijalitija. Lepa ljubavna priča sa ekrana preneta u pesmu i ljudi će, naravno, glasati. Ništa mi se ovde ne sviđa. Da nije direktno u finalu, verovatno bi bili poslednji u polufinalu. Nadam se da će RTS slučajno pustiti reklame tokom ove pesme.
OCENA: 1

PROSEČNA OCENA
POZNATI: 1,83
REDAKCIJA: 1,90

Ujedinjeno Kraljevstvo – Storm – SuRie

 

 

Tim Poznati

Tijana Bogićević: 

Mlada Annie Lenox. Fino je.
OCENA: 3

Vladimir Graić: 

Svake godine očekujem da nas Britanci sve očiste nečim novim, ali svake godine se to ne desi. Njih to definitivno ne zanima više. Ja najvise volim britansku muzičku scenu i zato mi je žao kad ovako nešto pošalju.
OCENA: 2

Jovan Radomir: 

Konačno nešto interesantno iz Velike Britanije na ovom takmičenju. Mogli su malo više da se potrude oko produkcije, ali u suštini solidna pesma koja će da se vrti.
OCENA: 3

Tim Redakcija

Nenad Pribak: 

Velika Britanija iz godine u godinu šalje neke pesme kao za trećerazredni festival. Zemlja sa toliko dobrom produkcijom i svetski poznatim pevačima večito pošalje neke tra la la pesme, kao što je ova.
OCENA: 1

Miloš Savić: 

Solidna kompozicija, ali prilično neinspirativna, ali izvlači je simpatično ispevavanje foreeever, togeeether :)
OCENA: 2

Saša Blagojević: 

Ova pevačica mi je simpatična, ali je pesma blago rečeno jadna, neosmišljena, prazna, jeftina. Samo zbog pevačice pozitivna ocena.
OCENA: 2

Vladimir Jovanović: 

Ne znam za ostale, ali meni se ovo baš dopada, iako svake godine imamo ovakve pesme ovog tipa, ova mi je nekako slušljiva i ide mi uz samo takmičenje.
OCENA: 5

Ivan Simonović: 

Radijska pesma, ali da se vrti dva, tri dana u noćnom terminu. Kad BBC bude rešio da pobedi, verujem da će poslati neku zvezdu britanske muzičke industrije. Do tad, gledaćemo i slušaćemo ove pesme.
OCENA: 2

PROSEČNA OCENA
POZNATI: 2,67
REDAKCIJA: 2,40