Foto: Nenad Pribak / OGAE Srbija
Foto: Nenad Pribak / OGAE Srbija

Direktno iz Lisabona: Intervju sa Balkanikom

Predstavnici Srbije, grupa Sanja Ilić i Balkanika, već nedelju dana borave u prestonici Portugalije, Lisabonu, gde ih u četvrtak očekuje nastup u drugom polufinalu 63. Pesme Evrovizije. Naši predstavnici su već održali obe predviđene probe na evrovizijskoj sceni, a da se zaokrži nastup koji predvode fenomenalni vokali i ostavi što bolji utisak, pobrinuli su se reditelj nastupa Gorčin Stojanović, koreograf Milan Gromilić i dizajnerka kostima Nevena Ivanović. Naravno, vođa tima je frontmen Balkanike, Sanja Ilić, koji se neće naći na samoj sceni, ali tu je da pruži podršku „novoj deci“.

Foto: Nenad Pribak / OGAE Srbija

Foto: Nenad Pribak / OGAE Srbija

Mada ih u Lisabonu očekuje dosta obaveza, srpski tim stiže i da obiđe grad i okolinu i upozna se sa kulturom i gostoprimstvom domaćina takmičenja. Kao i svake godine, OGAE Srbija prati naše predstavnike na najvećem muzičkom takmičenju, te smo iskoristili priliku da ih pitamo za utiske. Pogledajte šta nam poručuju Danica, Mladen, Aleksandar, Iva, Nevena i Ljuba. 

 

 

Balkanika_Lisabon_3Srbija će u drugom polufinalu, 10. maja, nastupiti pod brojem 3. Direktan prenos možete pratiti od 21 čas na programu Radio-televizje Srbije, odnosno kanalima RTS 1, RTS HD, RTS Svet, kao i putem internet servisa RTS planeta. Kako pravila nalažu, iz Srbije se ne može glasati za naše predstavnike, ali ukoliko živite ili se nalazite u nekoj od zemalja koje imaju pravo glasa u drugom polufinalu (Norveška, Rumunija, Danska, Rusija, Moldavija, Holandija, Australija, Gruzija, Poljska, Malta, Mađarska, Letonija, Švedska, Crna Gora, Slovenija, Ukrajina, Nemačka, Francuska i Italija), pratite prenos na kanalima njihovih javnih servisa kako biste videli broj telefona za glasanje i podržite Srbiju, Sanju Ilića i Balkaniku i kompoziciju „Nova deca“!