Foto: Andres Putting / eurovision.tv
Foto: Andres Putting / eurovision.tv

Održana prva proba Srbije u Altice areni

Predstavnici Srbije na 63. Pesmi Evrovizije, Sanja Ilić i Balkanika, danas su održali svoju prvu tonsku i koreografsku probu na evrovizijskoj sceni u lisabonskoj Altice areni.

Foto; Balkanika Instagram

Foto: Balkanika Instagram

Nakon obavljene probe zvuka u posebnoj sobi za zvučni monitoring, naši predstavnici su po prvi put kročili na velelepnu evrovizijsku binu. Na sceni su se našla tri ženska vokala – Danica Krstić, Nevena Paripović i Iva Banićević, muški vokal Mladen Lukić, perkusionista Aleksandar Sale Radulović i flautista Ljubomir Dimitrijević, dok se frontmen grupe Sanja Ilić neće pojaviti na samoj sceni.

Devojke nose svetlo sive haljine sa crnim dekoracijama u gornjem delu haljina, dok je Mladen u crnom, a scenom dominiraju plavičasta i žuta svetla i u kombinaciji sa crnom bojom u zavisnosti od dela pesme. Nastup počinje slično kao na Beoviziji, kada je Ljuba u krupnom planu nakon čega se kamera premešta na Danicu. Sale pred sobom ima četiri velika bubnja na kojima se nalaze crne vinjete slične dekoracijama na haljinama, dok se flautista Ljuba nalazi na maloj izdignutoj platformi. Vokali izvode jednostavnu i interesantnu sinhronizovanu koreografiju. Glavni fokus je na Danici i Mladenu, koji pesmu izvode besprekorno, a druge dve vokalistkinje to adekvatno prate.

Pogledajte deo današnje probe 

Druga srpska proba biće u petak od 14:30 do 14:50.

Danas je takođe održan i prvi susret sa novinarima, tzv. „Meet & Greet“, na kom su naši predstavnici izveli akapela verziju „Nove dece“ na portugalskom jeziku.

Fotografije sa prve probe Srbije (Foto: Andres Putting)